Racefox er en svensk treningsløsning som best kan kalles ´trener på boks´ og som består av en brikke du fester på brystet og en app på telefonen.

Vi har allerede testet den første utgaven av Racefox-appen og skrevet om den her.

Under trening måler Racefox bevegelsene til skiløperen ved hjelp av en brikke på brystet (lik pulsbeltet) og gir underveis både sanntids tilbakemeldinger og tips til forbedringer, samt en mer inngående analyse etterpå. Turrenn.net´s forrige (se link ovenfor) test var spennende, interessant og lovende.

Racefox har nå sluppet en oppdatert versjon av appen med ny funksjonalitet – så vi dro ut og testet igjen.

imponerende og verdifulle nye tilbakemeldinger; (GRIP OG) SLIP

Vi ble imponert. I den allerede omtalte første testen ga Racefox mye informasjon som var nyttig å ta med seg videre. For eksempel grip; hvor godt feste og dermed fraspark du oppnår. I denne versjonen har det kommet enda mer nyttige data å ta med seg videre.

Skjermdump fra Racefox´ testresultater av min diagonalprestasjon.

For hør bare her: Etter en kort testøkt kunne Racefox oppsummere (se bilde t.v.) styrken i frasparket mitt, frekvensen og dessuten balansen i frekvens mellom høyre og venstre fot. Dét er ting som er betryggende å vite noe om. Men i tillegg; da jeg smurte skiene før nettopp denne testen hadde jeg det litt travelt og måtte nøye meg med et tynt lag klister oppå en tørrvoksbase, og jeg måtte litt ergerlig konstatere at jeg hadde fått lagt litt mindre smurning under den ene skia enn den andre. Men dette avdekket faktisk Racefox også. Både generelt svakt feste, og forskjellen de to skiene i mellom (se nest nederst blant punktene i bildet til venstre).

Dette er i praksis to ulike funskjoner i Racefox´s nye versjon: Den ene (som også lå inne i forrige versjon), som de kaller grip skal vise hvor sterk jeg er i frasparket og dermed hvor godt grep jeg kan skape, mens den andre, slip, registrerer om grepet er dårlig. For min del har det en egenverdi å få et tall på begge disse tingene slik at jeg selv kan vurdere hvor mye som mangler hos meg (styrke, teknikk) og hvor mye som mangler hos smurningen eller smurningsjobben akkurat denne dagen, og hvordan dette eventuelt kan justeres i fremtiden. Og dette har selvsagt enda større verdi om man sammenligner med det spesifikke rennet man har tenkt å gå. For eksempel er Birken mye mindre flatt enn Tartu Skimaraton i Estland og da kan både skiløper og skismurning tilpasses det.

SKI POWER (=Watt)
Ski power er i følge Racefox det samme som watt innen sykling. For denne testen ser det ut som undertegnede har et visst forbedringspotensial…

Racefox har i den nye versjonen også lagt til måling av ski power når du staker. Ski power er i følge deres egne hjemmesider et mål på hvor mye total kraft du genererer i staking og dermed hvor fort du beveger deg fremover. Sagt på en annen måte er det summen av frekvens, kraft og effektiv teknikk. Eller som de selv sier; det samme som watt innen sykling. Min Ski power ble målt til 288 under testen, noe som i følge grafikken ser ut til å ha et visst forbedringspotensial!

legg inn hvilket utstyr du bruker

I denne utgaven av Racefox kan du også legge inn hvilket utstyr du bruker under tester og trening slik at du kan sammenligne effekten eller bidragene fra ulikt utstyr og ulike kombinasjoner av utstyr.

uoversiktlig grensesnitt

Sist gang skrev vi at det var litt upraktisk å styre appen fra mobilen, av ulike grunner. Noen av de er årsaker som Racefox selvsagt ikke kan gjøre mye med, for eksempel den dårlige batteritiden i kulde hos mange mobiltelefoner. Denne gangen var førsteinntrykket i tillegg at grensesnittet, eller displayet er blitt mer avansert og dermed  vanskeligere å skjønne – og bruke – ute i løypa i starten. Eksempelvis det å navigere ut av testmodus (Racefox gir deg en test å starte med slik at den kan foreslå forbedringer), og det å finne og starte testmodusen opplevdes ikke som veldig lett.

Dette var vi veldig fornøyde med sist gang, og trakk det frem som et pluss – men denne gangen, fordi løsningen er blitt mer kompleks er det ikke en like stor styrke.

styring fra klokka med apple watch

Som vi skrev i den forrige testen er det – spesielt med Apple sine telefoner – litt trøblete å styre Racefox via telefon. Men nå kan du styre alt via Apple watch – om du har det, og da trenger du ikke ta med telefonen engang. Imidlertid har ikke Racefox noen umiddelbare planer om å samarbeid med Polar eller andre intelligente klokkeprodusenter om styring via klokke.

Skøyting kommer kanskje etter hvert

Vi savner også samme type tips til skøyting som du får i dag for klassisk og staking. Racefox arbeider med dette men har enda ikke noen fastsatt tid for eventuell lansering fordi de mener de tekniske forklaringsverdiene for skøytebevegelsen er noe mer komplisert.

Racefox har etter vår mening likevel tatt flere steg fra et allerede lovende utgagnspunkt, og vi vil derfor fremdeles anbefale teknologien til deg som ser etter – og er åpen for effektive forbedringer på mange plan.

Steffen R. L./
Turrenn.net

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Racefox
Average rating:  
 0 reviews

Write A Comment