Vi skriver foreløpig ´bare´ 22 oktober men rundt om i landet (og nære grensen) har æreskjære løypemannskaper allerede gjort klar løyper for skihungrige skimosjonister.

En kjapp researchrunde viser at flere langrennsdestinasjoner /-løypeområder allerede kan tilby skiløyper, eller at åpningen er rett rundt hjørnet.

Sjusjøen/Lillehammer

Sjusjøen Skisenter / Natrudstilen åpnet med fjorårssnø og kunstsnø en sløyfe (ikke oppgitt lengde) for langrenn allerede 28. september, melder Langrenn.com.

Beitostølen

Erik Østli i Beito Langrenn forteller pr. e-post at på Beitostølen vil de ha en krevende løype på 5. km klar fra 1. november som skal brukes til både Beitosprinten og World Cup. Snøen vil være kunstsnø, og man må betale en liten sum for å gå i løypene frem til 15.-18.11, da er løypene stengt ifm Beitosprinten.

Trysil

trysil.com melder at Trysil har 6,5 km med gode løyper klare fra 27. oktober som går ut fra Trysil-Knut Arena. Løpene vil gi mulighet for både klassisk og skøyting og du må i tilegg betale en avgift for å bruke løypene i før-sesongen. Mer informasjon på trysil.com.

Vil du ha flere slike nyheter fra turrenn.net? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Geilo

Silje Havikhagen i Visit Geilo AS forklarer på e-post: -Vi kan nok dessverre ikke gi deg noen annen dato enn «så fort som mulig». Ved Geilohallen hvor det er kunsstøanlegg trengs det minst -2 grader som maxtemperatur for at vi skal dra i gang. Dvs at vi må ha kaldere enn det på natta – helst -5-7 grader.

Så fort temperaturen tilsier dette så startes produksjonen, avslutter hun.

Stryn

I Stryn, eller nærmere bestemt Loen svarer Odd-Rune Flo i Loen Skylift:

-I Loen så er skispora på toppen av Gondolen Loen Skylift (https://www.loenskylift.no/). Vi er avhengige av natursnø og snille verguder siden vi ligg på 1000-1100 meters høyde. Dermed hadde de løyper klare i januar i fjor, forklarer han videre.

Når det gjelder turløyper i Stryn opplyser Flo at dette ikke er deres domene, men at man finner løypemelding m.m. her:

http://www.xn--strynturlyper-jnb.no/mywebsite_011.htm

Hemsedal

Ole Nils Aalrust i Hemsedal Utmarksservice forteller til turrenn.net via e-post at: -det blir produsert snø på Gravset så snart det er nok kuldegrader. Når dette blir er umulig å si, men ut fra foregående år kan det bli mellom 10 og 20.11. Når natursnøen kommer er vanskelig å spå. Vi er klare når snøen kommer, sier han.

Tromsø

Friluftsrådgiver Henrik Romsaas i Tromsø kommune skriver til oss på e-post: -Foreløpig er det vel meldt blå grader først fra søndag av, så ingen skiløyper før den tid. Og så vil tele, nedbør og antall blå avgjøre når vi får skiløyper. Det er umulig å si per dags dato. Normalt har vi skiføre i rykk og napp fra medio november og først i desember stabile forhold. Enkelte år har vi hatt skiføre sammenhengende fra slutten av oktober til midten av mai.

Oppdal

Fra Oppdal videreformidler Oppdal Event svar fra Oppdal kommune: -I følge opp-avisa er det klart i Kåsen fra neste helg (2.-4- nov, red. anm.). Resten av løypenettet er nok avhengig av litt mer snø, men vi står klar til å tråkke så snart vi har nok. I terrenget må vi ha ca 50 cm før vi kan tråkke. På vei holder det med ca halvparten. Så får vi se hva værgudene bestemmer.

Les mer om løyper i Opp her.

Trondheim

Fra Trondheim kommne svarer driftsplanlegger Heidi Arnesen:

– (Det) har vært kaldt i helga og noe snø i øvre deler av Bymarka, men ikke tilstrekkelig for å starte grunnpreparering.

I Granåsen vil snø fra lager legges ut når værforholdene tillater det. Et grunnleggende mål/premiss for utlegging er at vi skal oppnå størst mulig trygghet for stabile forhold fra snøen legges og ut sesongen.
Tidspunkt for utlegging bestemmes i nær dialog med brukergruppene. Vurdering av værforholdene starter 2. nov. Hvis gode værutsikter vil arbeidet med avdekking av snølager og videre utkjøring tidligst starte uke 45 noe som i så fall vil gi en åpning av 2,5 km løypetrase lørdag 17. november.
Oslo
For Oslo har skiforeningen laget følgende oversikt over prepareringsstatus for løypene i marka rundt:
https://www.skiforeningen.no/marka/preppeorg/?id=2

Bruksvallarna

Vi tar også med Bruksvallarna i Sverige, noen mil øst for Trøndelag, ikke langt fra Røros, Selbu og Tydal.  Bruksvallarna forteller på sine hjemmesider at de har et eget snøprosjekt som gjør at de kan tilby garanterte forhold allerede fra 13. oktober i år (2018). Løypene er 6 km i utfordrende terreng, og man må også her betale for det svenskene kaller ´spårkort´ (løypekort). Les også mer om Bruksvallarna som langrennsdestinasjon her.

Her kan du lese status for terminlistene fra ulike kretser nå i tiden frem mot vinteren.

Write A Comment