det er sommer. kjenner du på rulleskiskammen allerede? rulleski forblir en av de aller beste treningsmetodene på sommerføre og derfor gjør turrenn.net sitt beste for å hjelpe deg i gang. vi har testet swenors finstep: en typisk modell for mosjonister og nybegynnere.

Jon Pedersen i Sport Import AS som importerer Swenor sier følgende om Finstepmodellen: Finstep er Swenor sin modell med de største hjulene, Disse ruller bra over ojevnheter, og hjulene er meget brede og stabile å stå på. Finstep er helt suveren til å stake på. Han oppgir videre at hjulene er 75 mm i diameter, 55 mm brede, og at hele rulleskia er 73 cm lang (ca like lang som ´søsteren´ Fibreglass´).

stabilitet og manøvrerbarhet

Den innledende opplevelsen av Finstep-skiene var veldig positiv. Man står godt og stabilt på rulleskiene og de er like stødige når man for første gang (på nettopp denne modellen) legger i vei, og manøvrerer seg ut på asfalten. De trenger ingen tilvenning. På hele testturen – som forøvrig gikk i variert forstedsmiljø med vei, fortau, sprukket asfalt, m.m. – var Finstep´ene enkle og responsive, de fulgte foten og føringen lett.

På samme måte var de lette å svinge og gjøre retningsforandringer med. På grunn av hjulenes ekstra bredde og materialer som gir en stiv konstruksjon føler man seg stødig med disse rulleskiene hele tiden.

Av samme grunn er de lette å stake på – den gode balansen forsvinner rett og slett ikke.

Her finner du tester også for Fischer og Swenors skøyteski i tillegg til Swix og IDT; både klassisk og skøyteutgaver

vibrasjon og stivhet

Finstep er en solid konstruksjon og de er noe tyngre enn mange andre rulleski (2500g / par) av kompositter (blandingsmaterialer) eller ren karbon. Trekjernen veier vel også litt. Men dermed svikter/flekser konstruksjonen heller ikke så mye i frasparkene; rulleskiene virker litt stivere enn mange andre (dyrere) modeller. Dét gjorde for undertegnedes del at musklene under foten ble utfordret litt mer og ble litt stive i løpet av turen. Men dette er trolig en tilvenningssak.

Noe av det viktigste for mosjonister på rulleski er stødighet, også i fart. Finstep´ene vibrerer ikke noe spesielt i fart, jeg var oppe i rett oppunder 40 km/t. De oppleves derimot som om de skjener litt i stor fart i nedoverbakkene, altså at de endrer noen grader på retningen.

skilikhet

Mange er også ute etter en mest mulig ski-lik opplevelse når de skal ut på rulleski, slik at teknikken og følelsen endres minst mulig fra vinterføre. Dette er kanskje likevel noe de fleste mosjonister ikke trenger å tenke alt for mye på siden denne effekten trolig bare gir sekunders fordeler til vinteren. Finstep kan nok ikke sies å være de aller mest skilike rulleskiene vi har prøvd – men det trengs da heller ikke.

Swenor Finstep er flott å starte rulleskikarrieren med for mosjonister. Foto: Adriana Martins.

KONKLUSJON

Swenor Finstep var overraskende like den dyrere Fibreglass-versjonen til produsenten. De oppfører seg veldig bra og gir en veldig stabil og god treningsøkt både på flatmark og i nedoverbakke. Selv om de er litt ´dødere´ i fleksen/svikten ved fraspark og de ikke er like myke som spesielt karbon og komposittmaterialer er dette absolutt en grei, pålitelig og trivelig turkamerat å starte sommertreningen og/eller rulleskikarrieren på.

Steffen R. L.

 

 

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Swenor Finstep
Average rating:  
 0 reviews

Write A Comment