This post is also available in: English

Turrenn.net under testen av Swix´ nye Triac Carbon Skate i Granåsen, Trondheim. Foto: Adriana Martins.

Swix har lansert en ny karbonrulleski; Triac Carbon Skate. Turrenn.net fikk låne et par fra Sportsbua i Trondheim og vi testet rulleskiene både i rulleskiløypa og på vanlig vei/fortau.

Vår første tanke var at dette var den beste rulleskia vi har prøvd.

Swix Triac Carbon Skate kommer i to versjoner, en ekstra stiv for deg med spesielt sterkt fraspark og en i medium stivhet. Vi prøvde den siste. Rulleskien er i følge Swix´ nettsider i karbonmateriale forsterket med kevlar. Det gjør de meget lette.

Teststed 1: Granåsen Stadion
Den første, og umiddelbare følelsen fra første rolige fraspark var at rulleskiene på en veldig positiv måte var stive og

-Har vi prøvd en bedre rulleski? Nei, tror ikke det. Foto: Adriana Martins.

retningsstabile. De var svært skilike. Med det mener vi at de opplevdes meget forutsigbare på rulleskibanen. Der andre rulleski kan være noe myke (for å kompensere for vibrasjoner i fart) og litt mindre pålitelige når det kommer til retningsstabilitet var Triac´ene en ren drøm å skøyte med. De ga en helt egen følelse av skilikhet som vi ikke har kjent før fra andre rulleski vi har prøvd. Triac´ene rullet også veldig lett og ubesværet på Granåsen Stadion i motbakkene.

Motta nyhetsbrev fra turrenn.net med flere artikler som denne, abonnér her.

Samtidig, sikkert på grunn av at vi selv, som de fleste mosjonister, ikke har styrken til toppidrettsutøvere merket vi mindre til svikten i rulleskiene, men det opplevdes egentlig bare som en fordel fordi de bare føltes mer stabile.

Skienes materialer og konstruksjon er også ment å skulle gi økt torsjonsstivhet (at skien ikke vrir seg på grunn av ytre påvirkning som om man vrir opp en klut) og det gjør de virkelig. Dét gjør at skien både føles svært lette, enkle og trygge å manøvrere med, for eksempel ved en brå retningsforandring, og det gir også renere skjær, og dermed bedre balanse.

På grunn av materialet de er laget i vibrerte de også minimalt.

Teststed 2: Moholt – Dragvoll, Trondheim

Swix Triac Carbon Skate ble også testet på ´hverdagsasfalten´ for å se hvordan de oppførte seg på litt vanskeligere rulleskiføre. På samme måte som man leter etter den perfekte gliden om vinteren leter man etter pålitelige, forutsigbare rulleski som overvinner alle hindringer og ruller jevnt. Swix´ Triac-ski rullet som nevnt elskelig ubesværet i rulleskiløypa. Men på vanlig asfalt blir forskjellen fra andre rulleski mindre. De «hakker» eller nøler litt om vi fordeler vekten litt feil oppå de.

Swix Triac var stødige, pålitelige og manøvrerbar også i fart. Foto: Adriana Martins.

Når farten går opp på mer ujevn asfalt er det også med Swix Triac Carbon Skate som med andre rulleski, det er lettere å miste noe av balansen. Men – og det må understrekes – det er ikke nødvendigvis rulleskienes feil. Likevel, også med disse rulleskiene er det av og til vanskelig å sette rene skjær og holde balansen noen ganger.

Ellers er Triac Carbonskiene til Swix bortimot en drøm også på ´hverdagasfalten´. Minimal vibrasjon også her. Følelsen av at dette er de beste rulleskiene vi har prøvd stemmer også etter en tur i trafikken, men den er noe mindre enn etter å ha prøvd de i den glatte, jevne rulleskiløypa i Granåsen.

For disse rulleskiene er det trygt å si løp og kjøp!

Les flere rulleskitester her.

Turrenn.net takker Sportsbua i Trondheim for velvillig utlån av rulleski.

Write A Comment