Swix har produsert og solgt nesten uante mengder med den legendariske favoritten Blå Extra. Foto: Swix.

Du har helt sikkert vært der. Alle forholdsregler til tross, skiene kladder – eller du føler deg som Bambi på isen – i motbakken: skiene glipper oftere enn værmeldingen bommer. Å smøre ski er mer enn å lese temperatur og smørningsboksen. Det er også tonnevis med erfaring, praktisk innsikt og fagkunnskap.

I høst og vinter publiserer turrenn.net i samarbeid med Swix en serie artikler om skiskurning.

LES DEL 1 HERLES DEL 2 HERLES DEL 3 HERLES DEL 4 HER, LES DEL 5 HER, LES DEL 6 HER, LES DEL 7 HER, LES DEL 8 HER.

Meld deg på nyhetsbrev her og få beskjed når smørningsartklene fra Swix kommer.

Ved Swix´ hovedkvarter på Lillehammer finnes all den kompetansen du måtte trenge for perfekt smurte ski. Foto: Swix.

Verdens ubestridt største smørningsprodusent Swix har gått sammen med turrenn.net og laget en kort og praktisk innføring for langrennsmosjonisten med alle tipsene og triksene som du ikke visste du burde kunne.

Antall ski og temperaturen på smørningsboksen teller også

Til og med zeroski kan faktisk kladde. Men gode tips kan kanskje eliminere slike tilfeller.

I løpet av høsten og inn i skisesongen skal Swix og turrenn.net publisere korte, lærerike artikler der alle relevante tema for problemfri skismøring adresseres; både for treningsturen og turrennet. For eksempel teller også antallet ski du har og lærer deg å kjenne, og det gjør temperaturforskjeller mellom smøreboksen og skisålen også. Visste du det?!

Swix rydder opp i den kronglete terminologien og de fancy begrepene: Og hva mener egentlig ekspertene når de snakker om «grov» snø og «aggresive» forhold? Hvorfor skal du egentlig ha fluor i smørningen, og det både for feste- og glid? Dét kan jo nesten virke litt mistenkelig…?

Hva gjør du forresten med smurningsvalgene når natursnøen uteblir og det eneste alternativet er kunstsnø?

Følg med på Swix´ og turrenn.net´s artikkelserie og lær deg ALT du trenger for vellykkede turer på ski! Meld deg på nyhetsbrevet til turrenn.net her og få melding hver gang ny artikkel kommer!

Write A Comment