Foto: Skåbu Fjellmaraton.

Skåbu Fjellmaraton er et ungt arrangement og går i år for andre gang i historien. Mange ulike distanser gjør at det er et tilbud for de fleste.

Foto: Skåbu Fjellmaraton.

Skåbu skal etter sigende være oppkalt etter den norrøne jaktgudinnen Skade, og jakt er en aktivitet som fremdeles verdsettes i bygda. Skåbu ligger i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen i Oppland, inntil Jotunheimen.

Skåbu fjellmaraton (30.9) arrangeres som nevnt  for andre gang. I år også med maratondistanse for første gang, i flott fjellandskap. Maratonløpet er 42,2 km langt (nøyaktig rute er under justering for presis distanse) og har en høydeforskjell fra høyeste til laveste punkt på ca 450 m. I tillegg er det halvmaraton , 7,5km mosjonsløp og barneløp.
Løpet går i naturskjønne områder i Jotunheimens forgård. Maratondistansen går på grus/sti i høyfjellet.
Se www.steil.no for mer info og påmelding, eller arrangementets FB-side for mer info.
Det bli after run med foredrag av fjell-/ultraløper Gjermund Nordskar og bankett med mat og live musikk.

Write A Comment