This post is also available in: English

For årets sesong lanserer norske Rottefella det nye bindingssystemet Move. Med Move skal man kunne justere for bedre glid eller feste uten å ta av seg skiene.

Administrerende direktør Torsten Myklebostad sammenligner i en pressemelding Move-konseptet med gearet på sykkelen fordi man løpende skal kunne justere for glid og feste etter hvert som forholdene forandrer seg.

Rottefella´s Move Switch kommer i flere deler og skal passe til alle de store skimerkene og bindingsplatene. Foto: Rottefella.

Systemet har helt konkret fått navnet Switch, og det skal kunne passe alle ski, både smurningsski og felleski, og de er dessuten kompatible med bindingsplatene NIS 1.0, NIS 2.0, RMP ((Salomon og Atomic) og IFP.

Rottefella Move Switch fungerer ved hjelp av en bryter foran på bindingen (se bilde) som kan kan vri med eller mot klokka, avhengig av om man vil ha bedre glid eller feste.

Move Switch ble ´prelansert´ i fjor og solgt i 2000 eksemplarer. Landslagsløper Hans Christer Holund har testet bindingen:  -Jeg testet MOVE forrige sesongen og syntes systemet er genialt. På langtur begynner jeg nå med bindingen lengre bak, og etter hvert som smøringen slites flytter jeg bindingen fremover, sier Holund.

Write A Comment