Hallgeir Martin Lundemo, mannen som roper personlige fornærmelser i øret på Petter Northug for å få ham til å gå fortere på ski skal selv ut å løpe i helgen. Han skal prøve å løpe Norge på tvers på 24 timer.

Ruta til løper Hallgeir Martin Lundemo og støtteapparat Bjørn Gunnar Paulsen i 24-timersforsøket Norge på tvers 63° nord. Skjermdump fra Racetracker.

Hallgeir Martin Lundemo er et kjent navn i langrenns- og friluftsmiljøet, blant annet som primus motor for Meråker Mountain Challenge. Han har også vært tidligere aktiv skiløper, trener, smører og langløper, og er selv fra Meråker.

120 km på 24 timer med enmanns støtteapparat

I helgen løper han for barnekreftsaken; Norge på tvers ved 63° nord, en løype på ca. 120 km. Lundemos énmanns støtteapparat, Bjørn Gunnar Paulsen (også tidligere aktiv langrenns-, friidretts-, og orienteringsløper, trener og arrangør av ulike mosjonsaktiviteter) forteller: -løypa går fra Sylsjøen ved Svenskegransa til Stjørdal. Mest i fjell, seinere i myr før det blir litt vei på slutten. Målet vårt er egentlig under 20 timer, men ´offisielt´ er det 24 timer. Det må gå ´om guten virke som han skal´, ler Paulsen. -Vi har trent godt og tror vi er topp forberedt, forteller han. Paulsen driver forøvrig til daglig kartselskapet eMap AS, så han bør være på hjemmebane når han skal guide Lundemo gjennom fjellheimen.

Bjørn Gunnar Paulsen er coach og enmanns støtteapparat for Hallgeir Lundemos 24-timersløp. Foto: Bjørn Gunnar Paulsen.

Støtter Barnekreftforeningen i Trøndelag og Fuck Cancer

Brit Gorset, leder i Barnekreftforeningen i Trøndelag forteller mer om saken Hallgeir springer for:

-Vi ble jo kontaktet av Hallgeir som fortalte at han ønsket å springe Norge på tvers. Han ønsket å prøve å gjøre det innen 24 timer og samtidig slå den gamle rekorden som jeg tror er på i overkant av 19 timer.

-I tillegg til å løpe ønsker de å støtte et godt formål og tenkte at Barnekreftforeningen Trøndelag var det. Vi setter veldig stor pris på det. Klart vi synes det er kjempespennende med selve løpet, i tillegg setter vi jo pris på hver krone som kommer inn samtidig som de også bidrar med fokus på barnekreftsaken. Vi i Barnekreftforeningen er

avhengige av å bli synlige, men også å få friske midler inn for å drifte arbeidet vårt, forteller Gorset. –Barnekreftforeningen Trøndelag er en forening som blir drevet av frivillige  foreldre som har opplevd at sitt eget barn er rammet av barnekreft. Vi jobber for å bekjempe barnekreft samtidig som vi  gir familien støtten de trenger. Vi bidrar stort inn mot sykehusavdelingen Barn 4 på St.

Olav Hospital og Barne- og ungdomsavdelingen på Levanger. Vi bidrar inn mot pasientene og deres familier med tanke på

Simen Aarskog har designet Fuck Cancer T-skjorta Hallgeir Martin Lundemo skal springe med.

trivselstiltak som bla. pizzakvelder, Ferie Med Mening, kinoturer, Vårtur til Åre og andre familiesamlinger. Vårt mål er at alle barn og ungdommer med kreft overlever og får en god livskvalitet etter en sterk kreftbehandling.

Lundemo skal springe med Fuck Cancer T-skjorte designet av Simen Aarskog

Gorset fortsetter: -Pengene vi drifter vårt arbeid på er fra aksjoner,  gaver og donasjoner fra enkeltpersoner, klasser, lag, foreninger eller bedrifter. Vi setter veldig stor pris på initiativet til Hallgeir og Bjørn. Det er supert å bli synlig på denne måten og selvsagt at det kommer inn penger, sier hun videre – og minner om at september er  den internasjonale barnekreftmåneden; -så det er en veldig fin tid å springe på og veldig mye som skjer innen barnkreftsaken, så det at de støtter og markerer barnekreftmåneden er flott! Gorset forteller videre at Lundemo skal springe med en en Fuck Cancer T-skjorte. Simen Aarskog designet denne t-skjorten da han selv fikk tilbakefall for tredje gang. Simen er sønnen til Gorset og hun forteller at en nabo og god venn av familien, Marthe Sundal,  foreslo å selge denne t-skjorten så kunne Simen selv bestemme hva pengene skulle gå til. -God ide syns han og vi foreldrene. Simen ønsket at pengen skal gå til Barnekreftforeningen Trøndelag, tiltenkt forskning og trivselstiltak  – Hallgeir og Bjørn  skal springe med skjorten i Norge på langs og det synes vi er

Fuck Cancer T-skjorta til Simen Aarskog kan du kjøpe for å vise støtte når noen nære rammes av kreft på www.fuck-cancer.no. Foto: Brit Gorset.

utrolig kult. T-skjorten har begynt å få et liv i Trøndelag, den er solgt i 1500 eksemplarer allerede. Det kan ofte være  et stort ønske, med samtidig vanskelig å vite hvordan en kan  vise sin omsorg og støtte, når en i familien, eller nær nabo, kollega eller venn blir berørt av kreft. Vi ser at  spesielt barn og ungdom endelig fikk en kanal eller et symbol å vise støtte gjennom, når de bærer denne skjorten.

-Mange vil jo bidra. Hallgeir Martin Lundemo springer, andre hjelper på sin måte, forteller hun.

På hjemmesiden, www.fuck-cancer.no kan du få kjøpt Simens T-skjorte, og facebooksiden hans heter: Fuck-Cancer-Simen.

VIPPS til 118760 for å støtte Barnekreftforeningen

De to har lagt opp til en tippekonkurranse om å tippe riktig sluttid, og har også etablert en VIPPS-konto der alle som ønsker det kan støtte både løpet og barnekreftsaken til VIPPS-konto 118760. Paulsen lover premier blant både de som tipper tid og støtter løpet via VIPPS.

Forsøket starter kl. 04.00 lørdag 8. september. Følg forsøket via linken under:

Hvis du vil følge med Hallgeir Martins 24-timersforsøk kan du følge løpet live via Racetracker som også er sponsor for løpet: https://map.racetracker.no/?race=norge_tvers_2018

Write A Comment