PRESSEMELDING: Renntrasé er i dag gjennomgått og er klar i full lengde i år også. Det har vært en vinter med lite snø og en del bekymringer hos deltakere og arrangør, men snøen og kulden de siste dagene har gjort mye godt.

Sirdal Skimaraton gjør seg klar til årets renn kommende helg, 16. mars. Renntraseé er i dag gjennomgått og er i full lengde i år også. Det har vært en vinter med lite snø og en del bekymringer hos deltakere og arrangør, men snøen og kulden de siste dager har gjort mye godt. Både Skimaratonen og Sesilåmi har hatt nytte av snø og kulde i siste liten for å få gjennomført rennene i år. Flere reservetraséer har det vært i alle år, men vi liker da best full lengde som gir den største opplevelsen.

Noen skiløpere har sett en åpen elvepassering nær en vei i skimaratonens trasé og vært bekymret. Det er det ingen grunn til. For den elvepasseringen brukes ikke i år. Flatstøl-elven passeres fint 150 meter lengre sør. Alt OK, slapp av. Det er på en kort del av løypa ryddet skog og laget en ny trasé, så en liten justering kommer. Det nye partiet er ganske idyllisk der det går langs elven og åpne sletter.

Av deltakere har vi hverken fått George Clooney eller Erna Solberg på startstreken. Det vi har er entusiastiske og kjempekjekke langrennsløpere som liker å gå tur på ski i Sirdal. De beste deltakerne vi kunne ønske oss. Fjorårets vinnere som Wenche Kvæven og Torjus Idland stiller og vi er spent på om de vinner igjen.

Nytt år i er en egen konkurranseklasse på 10 km. Fra før finnes 45 km og 23 km som kalles for hel og halv maraton. Trimklassen uten tidtaking har vært der i alle år. Ellers er mye som før med rennet. Nyvinninger som kom for flere år siden fortsetter vi med. En annen nyhet er Team-konkurranse. Den er slik at 3-6 deltakere kan gi seg et Team-navn og de beste tre resultater teller. Den bedriften som vinner denne konkurransen får gratis reklame på rennets nettsider frem til neste års konkurranse.

Bilde fra ny trasédel tatt 10. mars i år. Foto: arr.

Skirennet har i år hatt en eksplosjon i antall kursdeltakere. Over 120 har fått gratis kursing foran rennet i år. Planen er at dette skal gjøre deltakerne mer sikre på sin deltakelse i et langløp. Nå er vi spent på hvordan det går med dem. Ikke alle melder seg på til rennet, men kanskje neste år. Hjelpen er nå levert.

Skimaratonen starter som alltid på en lørdag klokken 10:30. Selv de på Randaberg rekker starten ved å kjøre hjemmefra på renndagen uten å måtte stå opp midt på natten. Dagen etter skimaratonen går igjen Sirdal Fristil med start klokken 12:00. Det er et mer uformelt renn som prøver å øke interessen for fristil i Sirdal. Det blir en innholdsrik helg. Værvarsel ser godt ut: mer snø i ukedagene og opphold i helgen. Det lover bra.

Da ser vi bare frem til neste helg. Kryss fingrene og velkommen til Sirdal Skimaraton.

Hilsen Lars Vagle. Rennleder Sirdal Skimaraton.
http://www.sirdal-skimaraton.no

Historisk, hva er meningen med rennet?
Sirdal Skimaraton er et resultat av en visjon og gamle ønsker. Rennet ble skapt fordi vi ønsket å skape et flott lokalt skimaraton i Sirdal, i lokale gode løyper, med start og mål i Sirdal, enkel praktisk logistikk og mye ekstra innhold. En hyllest til langrenn i Sirdal og Sirdal som fritidsdestinasjon. Ønsker et renn som passer alle fra eliten, til aktive, til mosjonisten og til nybegynneren. Et tungt og krevende skimaraton for de aller tøffeste, til fin utfordring med halvmaraton og så en sosial trimklasse med valgfri lengde og ingen tidtaking. Denne visjon ble realisert og levert første gang i 2012. Vi fikk det til!

Write A Comment