This post is also available in: English

Fra Dundret rundt. Photo Imega Promotion.

Dundret Rundt er blant Sveriges eldste turrenn. Du kan gå i ditt eget tempo, og start og målgang er på hellnerstadion – OPpkalt etter mannen som også har gitt navn til bakken i holmenkollen der han ble verdensmester i 2011.

Påmeldingen til Dundret Rundt i Gällivare 6-7 april 2019 er åpen. Dundret ligger to timer med tog fra Narvik og du kan velge å delta enten uten tidtaking, i konkurranserennet med tidtaking eller i eget skøyterenn. Du kan også velge mellom distanser på 3 og 5 mil og det er eget barnerenn søndag den 7. april.

Dundret Rundt går i Gällivare som ligger øst for Bodø og Sørøst for Narvik.
Dundret Rundt går i Gällivare som ligger øst for Bodø og Sørøst for Narvik (klikk på bildet for større versjon).

6-7 april står over 2000 skiintresserte på startlinjen på Hellnerstadion, oppkalt etter svenskenes nypensjonerte skiyndling Marcus Hellner, for å gjennomføre 30, eller 50 kilometer runt fjellet Dundret. Dundret er et fjell på 821 moh., ligger i Gällivare og Svensk Lappland. Fjellet er en del av et naturreservat og navnet Dundret  kommer fra finsk tunturi (fjell) og det samiske tuoddar (lavt fjell) (Kilde: Wikipedia).

Trenger du kanskje nye ski før rennet? Les om sesongens skinyheter her.

Gå i eget tempo

Både skog og vidder i Dundret Rundt. Foto: Imega Promotion.
Både skog og vidder i Dundret Rundt. Foto: Imega Promotion.

Løypa til rennet går gjennom både urskog og over endeløse vidder, og om du fester blikket på rett plass kan du også se både nasjonalparken Sarek og Sveriges høyeste fjell Kebnekaise.

Stefan Nieminen i SportEvent Gällivare Lapland mener at det kanske beste er at man kan gå i sin egen takt og i ro og fred kan stoppe og ta seg tid ved en av de sju kontrollpostene der de tilbyr mat og drikke.

Les også om Sixten Jernbergs Memorial-renn i Sverige i januar.

Konkurransealternativet NSD Classic

Hvis du derimot ønsker en tøffere konkurranse er  NSD Classic alternativet, forteller Nieminen; -Dundret Runts konkurranserenn over 5 mil bruker å lokke stjerner som Charlotte Kalla, Marcus Hellner og Johan Olsson, og det er også seedingrenn for Vasaloppet, forteller han.

Starten går i skøyteutgaven av Dundret Rundt. Foto: Imega Promotion.
Starten går i skøyteutgaven av Dundret Rundt. Foto: Imega Promotion.

Turrennet går i år for 55. gang og er vårens store skifest i Gällivare, i følge Nieminen:  -Mixen mellom glade mosjonister og ypperste verdenselite har utviklet Dundret Runt til en riktig folkefest med stort publikum både langs sporet og ved start- og mål på verdenscuparenaen ved foten av Dundret, sier Nieminen.

Nå kan du få med deg din egen personlige teknikktrener i lomma

Lett å komme til og fra

Gällivare har god kommunikasjon med både tog og fly, og det er nok litt av forklaringen på at Dundret Runt lokker deltagere fra hele Sverige. I det siste har også lagveisfarende fra langt utenfor Skandinavia fått opp øynene for Dundret Rundt: -Siste års lengst reisende kom helt fra Costa Rica, forteller Nieminen entusiastisk.

Mer information om de ulike rennene i Dundret Runt, muligheter for overnatting og påmelding.

Write A Comment