– Velkommen til oss 09. mars, sier fra venstre Kjetil Skullerud og rennleder Kristian Gaarder. Foto: Arr.

Gransmarkrunden går på Totenåsen i Østre Toten og er et 18 km langt turrenn i flott terreng med start og mål i Lensbygda.

Torbjørn Koch, leder i skigruppa i Lensbygda sportsklubb, forteller at rennet har en over 30 år lang historie. -Jeg har prøvd å grave litt men det var ikke lett å finne nøyaktig startår, sier han. –Men det har aner fra ca. midt på 80-tallet. Noe særlig mer enn det kjenner jeg ikke til, dessverre. Jeg vet er at det var det flere turrenn i Østre Toten før, men de siste årene har det kun vært Gransmarkrunden.

Kraftig satsing på turrenn

Tidligere i vinter arrangerte vi det nye Totenåsløpet i samarbeid med Østre Toten Skilag (ØTS) og Totenåsløyper. Dette turrennet hadde en klasse for felleski og en klasse i fristil. Så vidt vi vet er dette Norges første turrenn med egen felleskiklasse. Og ett av de få med egen klasse i fristil. Gransmarkrunden 9. mars er derfor det andre turrennet i vinter som arrangeres i Lensbygda. Vi har en offensiv skigruppe så vi jobber iherdig for å øke interessen for turrenn, og håper på masse folk! Gransmarkrunden hadde 85 deltakere i fjor og vi håper selvsagt på en økning i år. Fjorårets renn ble vunnet av Atle Smenes fra Rustad IL, mens raskeste kvinne var Dorte Ballangrud Seierstad fra Raufoss IL.

Utvider trolig med kortere barnerenn på sikt

Turrennet har aktiv klasse med tidtaking og mosjonsklasse uten tidtaking. Alle deltakere premieres, dessuten blir det større premier til de tre raskeste kvinnene og de tre raskeste herrene. I år er det ett renn på 18 km og det er det. Vi har ikke planer om kortere og mer barnevennlige runder i år, men vi får se om vi klarer å få det til på sikt, vi har snakket om det, understreker han. -Vi stiller uansett med god oppvartning etter fullført løp med salg av mat, kaker, vafler, kaffe, brus med mer.

Løypa stort sett snill, men med noen tøffe motbakker

Torbjørn Koch gir oss en kjapp beskrivelse av løypa: -Etter litt utfor rett etter starten går den ut i relativt enkelt stigende terreng. Det er jevnt stigende, og så drikkestasjon midtveis. Rett etterpå er det et par kraftige motbakker. Siste halvdel går i flatt og jevnt, delvis nedover, åpent og fint myrterreng. Sånn sett er løypa snill og fredelig stort sett, mener Koch. Meg bekjent er løyperekorden 52.26, og den ble satt 2011. Den ble satt av Espen Østlien fra Raufoss IL. Kanskje denne kan slås i år?

Mer info og påmelding

 

 

 

 

Write A Comment