F.v. Kenneth Valberg, Andreas Lilleholt og Pål Martin Bersmo har startet Sportsoppbevaring AS og vil gjerne ta seg av skiene dine. Foto: Turrenn.net.

Sportsoppbevaring AS er et nyetablert firma i Trøndelag som vil gi deg mer tid på ski enn du bruker i smøreboden. De tilbyr skioppbevaring og – prepping slik at du slipper å bruke tid på det selv.

Sportsoppbevaring AS ble startet og formelt etablert denne sesongen etter at ideen oppstod i fjor vinter. De tre gutta som har gått sammen for å realisere prosjektet, Pål Martin Bersmo, Andreas Lilleholt og Kenneth Valberg, brukte tiden frem til lanseringen i år på å spisse og designet konseptet og forretningsmodellen.

-Enkelhet for kundene er kjernen

Kenneth Valberg forteller at selve kjernen i hele konseptet skal være enkelhet for kundene. Den praktiske tjenesten er todelt, forteller han videre: -vi tilbyr for det første lagring av sportsutstyr (langrenns- og alpinski pluss sykkel) utenfor sesong, og for

Kenneth Valberg (ansvarlig for alpinski) mener det viktigste ved konseptet til Sportsoppbevaring AS er enkelhet for kundene. Foto: Turrenn.net.

det andre vedlikehold av utstyret i sesong. Og vi henter og leverer utstyret i tillegg understreker Valberg. -For langrennsløpere betyr det at vi klargjør skiene til treningsturen uten at kunden trenger å gjøre mer enn å ringe oss, forklarer han videre.

God faglig forankring

Ideen er samtidig som den rulles ut kommersielt guttenes bacheloroppgave ved Handelshøyskolen BI. Slik sett kan man anta at konseptet er godt gjennomtenkt og også har en god faglig forankring. Ved siden av å studere ved Handelshøyskolen BI Trondheim er alle aktive mosjonister innen hver sin sportsnisje. Pål Martin er langrenns-´sjefen´, Andreas er sykkelansvarlig og Kenneth er alpinansvarlig. Alle tre forteller at de har lang erfaring som aktive mosjonister innen hvert sitt spesialområde.

Abonnementsordning under sesong

Lagringen utenfor sesong fungerer stort sett som et dekkhotell, eller lignende, forteller de. –Kall det gjerne et skihotell der vi ved sesongslutt henter skiene, og deretter renser og beskytter de med riktige midlene. Deretter leverer vi skiene klappet og klare til vinteren neste sesong, forteller Pål Martin.

Abonnementsordningen er aktuell under sesong. Da kan kundene ha en løpende leveranse fra oss der vi til enhver tid sørger for å levere klare og ferdig preparerte ski før treningsturen eller rennet, og så henter vi de for en ny klargjøring etterpå, forteller skispesialisten Pål Martin Bersmo videre. –En del av konseptet er selvsagt at vi vil levere riktigst og best mulig klargjorte ski, utbroderer Bersmo videre. –Et typisk eksempel kan være at vi grunner skiene tidlig i uka før helgeturen, men venter med finishen til onsdagen før vi så leverer. Da håper vi å treffe godt på været og føret, samtidig som kundene får skiene i tide, forteller han.

Viktig å bli kjente med kundene

Guttene forteller videre at de tar sikte på å ta en undersøkende prat med kundene når de henter skiene. –Da spør vi gjerne hva kundene skal bruke skiene til, og hvor og når. Slik kan vi se an hvert par med ski for hver enkelt kunde, deres behov og deres ferdighetsnivå og preferanser, forklarer de før de understreker på nytt at det viktigste for de er å levere og bidra til enkelhet for kundene. På spørsmål fra turrenn.net om de tør love gullski for løpere med ambisjoner i turrenn svarer de at de frem til nå har gjennomført vanlig preparering og klargjøring men at de gjerne prøver seg på å levere preparering på høyeste nivå, hvis noen vil ha det.

Langrennsspesialisten Pål Martin Bersmo tar gjerne i mot ski på mandag og ferdigstiller de på onsdag og leverer til kundene i god tid før helgen. Han tar seg også gjerne av kunders ski som har ambisjoner om topplasseringer i turrenn også. Foto: Turrenn.net.

Ønsker seg pilotkunder

Sportsoppbevaring AS er et nytt firma og de ser behovet for å finpusse konseptet og tjenesten ytterligere. Derfor er de i første omgang ute etter pilotkunder som kan de erfaring og som selv kan få en ekstra god pris. –Prisene finner de på nett, også de ulike måtene de kan bestille på, forteller Kenneth. –Kundene kan bestille via nettsiden vår, e-post, på telefon eller vår Facebookside forteller han, og avslører stolt at de foreløpig kun har fornøyde kunder: -kundene vi har hatt så langt er fornøyde med hele prosessen fra hentingen og til leveringen. Vi hadde én som tok med skiene helt til Åre og han syntes leveringen var topp, forteller de.

Kundene: -mange spørsmål og for lite peiling

Sportsoppbevaring AS ville gjerne møte turrenn.net ved inngangen til Estenstadmarka for intervjuet, og i løpet av intervjuet dukker interesserte skiløpere opp. Vilde Aas og Martin Sandberg fra henholdsvis Skien og Brumunddal avslører at de har

Pål Martin Bersmo tar en titt på skiene til skimosjonistene Vilde Aas og Martin Sandberg. I dag kunne de kanskje med fordel valgt klister i stedet for tørrvoks, forklarer han. Foto: Turrenn.net.

mange spørsmål om skismurning. –Jeg har ikke nok peiling på smurning og skjønner fort at egen kunnskap ikke alltid er tilstrekkelig, forteller Martin mens gutta fra Sportsoppbevaring AS forklarer at i dag burde de nok valgt klister og ikke tørrvoks (som de gjerne viser frem at de har under skiene). De to forteller videre at de har tatt opp skiløpingen etter noen studieår med mindre aktivitet. –Vi er nye i gamet, men det er blitt flere turer igjen i år. Vi vil jo gjerne ta opp de gamle familietradisjonene, forteller Vilde. Tilbudet fra Sporsoppbevaring AS synes de er topp. –Det er et fantastisk tilbud, og fint å investere i grunnlaget, som er selve skiene mener de. –Vi har jo ikke noe sted å ha skiene, og dessuten så slipper vi jo da å stå og preppe skiene i stua forklarer de før de legger av gårde innover Estenstadmarka på dagens skitur.

 

 

Write A Comment