Skipresident i Norges Skiforbund, Erik Røste taler ved åpningen. Foto: Førde IL.

I helgen åpnet Langeland ski- og fritidssenter nytt rulleskianlegg på 3,3 km, og mottok i tillegg anleggsprisen 2017 av forbundet.

Skisenteret drives og eies (50% / 50%) av Førde IL og Gaular IL. Anleggets inntekter går sammen med en betydelig dungadsinnsats tilbake til forbedring, utvikling og vedlikehold av anlegget.

Om lag 200 frammøtte under åpningsseremonien, og Fylkesordfører Jenny Følling og skipresident Erik Røste stod for den offisielle snorklippingen, sammen med ordførerne i Gaular og Førde. Her ble det understreket at anlegget skal bidra til økt aktivitet overfor flere målgrupper, ogs de egenorganiserte, dvs. mosjonister i alle aldre som trener på egen hånd uten formell tilknytning til klubb eller forening. Skipresidenten understreket spesielt verdien av frivilligheten for å oppnå mål som en slik ny rulleskiløype er.

Fylkesordfører Jenny Følling i Sogn og Fjordane taler under åpningen. Foto: Førde IL.

Dagen ble fullbragt med både lunchservering og selvsagt; banens aller første rulleskirenn! Rennet hadde hele 52 påmeldte i aldersgruppen 11 år til senior.

-Dette er en stor dag for idretten, og for heile Sunnfjord-regionen, sier styreleder Førde IL langrenn, Arne Helgheim.

Hovedsponsoren for Førde IL langrenn – Sparebanken Sogn og Fjordane bidrar også med en gave på 350 000 kroner til det planlagte skistytteranlegget til Førde IL Skiskyting. -Dette er et godt bidrag i forhold ferdigstilling av skiskytteranlegget på Langeland, fortsetter Helgheim.

Les mer om Langeland Skisenter her.

Norges Skiforbund overrakte også et synlig bevis for at Langeland Ski- og Fritidssenter er tildelt anleggsprisen for 2017. Ved prisutdelingen sa forbundet: «»… skisenteret utgjør regionens viktigste treningstilbud for sin gren. Gjennom de siste årene har det vært arbeidet svært målrettet for å sikre både god vinter- og sommeraktivitet. Rulleskianlegget på 3.3 km med åpning 15.oktober 2017 befester posisjonen som et tidsriktig helårsanlegg, innrettet også for tur- og sykkelaktivitet. Snøproduksjonsanlegget har optimalisert teknologi for god kapasitet. I utforming av anlegget er det god likevekt mellom topp- og breddesegmentet. Sentralt på arenaen er område for skileik, og anlegget er det naturlige utgangspunkt for turløyper i flott fjellterreng.»

-Vi vil takke til alle som har bidratt til at rulleskianlegget på Langeland nå er en realitet! Trafikksikkerhet for utøverne samt nødvendig fobedrede rammevilkår for idretten og for folkehelsa oppsummerer viktigheiten av dette, avslutter Helgheim.

Vi gratulerer!

Write A Comment