Fra starten av Markatrimmen 2018. Foto: arr.

Markatrimmen i bymarka går i år for 46. gang og det er trondhjems skiklub og byaasen skiklub som står som arrangører. det er godt med snø i marka og tradisjonell løype med 20 og 40 km distansealternativer brukes.

-Det er en fin løype i flott terreng, forteller primus motor Line Selnes i Skiklubben, og fortsetter: Vi ønsker trimmere, mosjonister og aktive velkommen til Markatrimmen lørdag 9. februar. Start og mål er ved Skistua som ligger ved inngangen til Bymarka. På arrangørens/rennets hjemmesider oppgis det at parkering er tilgjengelig på vanlige offentlige p-plasser. Felles start for alle klasser kl. 10.00 for alle i turrennklassen og 09.45-10.45 for alle i trimklassen.

Man kan ikke klage på sporkvaliteten under Markatrimmen. Foto: arr.

Markatrimmen er helt fra starten tenkt spesielt som et renn for mosjonister og turrennløpere og litt mindre for eliten. Det første året, i 1973 fullførte hele 312 løpere og året etter 442 løpere.  De første årene var dessuten sekk, klær og niste påbudt som en del av utrustningen fra start. På 80-tallet var det godt over 1000 deltakere i rennet, men de siste årene har antallet stabilisert seg til rundt 400 (kilde: Trondhjems Skiklub).

Markatrimmens 40-km  alternativ er seedingrenn for Birken 2019.

Høydeprofil Markatrimmen i Bymarka i Trondheim. Ill.: arr.

Nye felleski til rennet? Sjekk ut turrenn.net felleskitester og -omtaler her

Link til Info og påmelding

Write A Comment