Resfjellet Opp arrangeres for 7. gang i år, søndag 27. august med start i Meldal sentrum. Løpet utmerker seg med både eget barnearrangement og mulighet til å velge alternative løypetraseer avhengig av (dags?)form.

Rett før målgang.
Rett før målgang i Resfjellet Opp.

Resfjellet Opp er et motbakkeløp som tar sikte på å få med både de aller beste løperne og de som vil bruke dagen på å bestige et av Meldals fineste fjell og turterreng. Løypa har en stigning på litt over 1000 høydemeter og er ca 10,5 km lang. Arrangøren utlover pengepremier til de tre beste damer og herrer, spurtpris og pengepremie for løyperekord. Barn under 16 kan vente seg matboks/turboks fylt opp med bestikk, salt og pepperbøsse, 2 kopper som premie på toppen. Premien for løyperekorden øker med 500 kr pr år, slik at ny løyperekord for herrer i år vil utløse 2500 kr.

Løyperekorden for herrer er på 1.03.05 og ble satt av Sondre Norstad Moen i 2011, mens løyperekorden for damer ble satt i fjor på 1.12.55 av Anne Nevin.

Det går bilveg opp til Gammelsetervollan, omtrent midtveis i løpet. Hit opp er det muligheter for å få fraktet tøy/mat/drikke for løperne. Herifra er det også muligheter for biltransport ned igjen til startområdet etter premieutdelingen. I konkurranseklassen er det påbudt med sekk som skal inneholde klær, mat og drikke.

Opp mot 200 stk som har enten tatt turen enten fra Gammelsetervollan (kortere løype) eller fra Kølmoen (der konkurranseløperne starter). Nytt for dette løpet var i fjor mosjonsklasse med tidtaking. I denne klassen kan man altså starte både på Gammelsetervollan og på Kølmoen. Dette har vært et ønske fra publikum.

På Gammelsetervollan arrangeres barneløpet Mini-Resfjellet Opp. Et uhøytidelig terrengløp som går samtidig som løperne er på tur opp på toppen. Her er det også andre aktiviteter for barn (og voksne), og det er mulighet for å få kjøpt grillmat, kaffe og kaker.

Se Resfjelletopp.no for mer informasjon og påmelding.

Write A Comment