11021149_346257672228055_3789759331842994757_n

Kvilhaugen Opp arrangeres i år (2017) 19. august, og er fortsatt en del av Toppidrettsveka som hvert år arrangeres i Aure og Trondheim. Kvilhaugen opp er en del av massemønstringen i Toppidrettsveka, altså for deg, meg, tanter og nevøer. I tillegg arrangeres altså ulike konkurranser for skieliten i Aure og Trondheim 17.-19. august. Kvilhaugen Opp er et motbakkekløp, men sjeldent kort og bratt: 2 km langt og ca 100 m stigning på siste 1 km! 

Rett etter start fra fjorårets Kvilhaugen opp.
Rett etter start fra fjorårets Kvilhaugen opp.

I 2014 deltok ca 200, og i 2015 og -16 deltok over 400, altså en dobling. Det er en betydelig fremgang, men fremdeles under de store målene arrangøren satte seg: -Vi håper på hele 1000 deltakere i år, det er en femdobling fra i fjor, sa Oddbjørn Bruland fra Toppidrettsveka allerede i 2015. Nå i 2017 sier medarrangør Håvard Sagli at de har de samme ambisjonene om å ta igjen Stoltzen, men innser at det kan ta litt lengre tid. Som alltid med Trondheim og Bergen kan vi altså forvente en duell her i årene fremover, men det betinger altså enn så lenge at trønderne kjenner sin besøkelsestid! Kvilhaugen Opp er uansett løpet for deg om vil ha publikumssus rundt deg. Du vil møte mange hundre publikummere langs den ca 2 km lange løypa opp til serveringsstedet Kvilhaugen Gård.

Mange argumenter for å delta

Løypebeskrivelse Kvilhaugen Opp.
Løypebeskrivelse Kvilhaugen Opp (klikk på bildet for større versjon).

Da Turrenn.net snakket med arrangør Oddbjørn Bruland tidligere hadde han flere argumenter for at mosjonistene bør melde seg på nettopp dette løpet: – Dette løpet er mer gjennomførbart enn mange av de andre i nærheten av Trondheim for folk flest, og det er jo et poeng med nærheten til byen… Den som vil kan også få seg en velfortjent forfriskning på Kvilhaugen Gård ved målgang, og finalen i Toppidrettsveka gjennomføres rett i etterkant (dermed MYE publikum langs løypa! (Red. anm.)). Bruland avslutter med følgende oppfordring: -Trønderne kan IKKE fine seg i at Bergenserne er sprekere!

I Kvilhaugen Opp kan men dessuten delta individuelt og som gruppe/lag (familie/bedrift), og man kan som i de fleste andre motbakkeløp både løpe og gå opp. Dette kan altså alle delta på.

Påmelding Kvilhaugen Opp

Les mer om Kvilhaugen opp og meld deg på enten på Toppidrettsvekas nettsider (se link øverst i saken) eller søk opp ´Kvilhaugen opp 2017´ på Facebook.

Toppidrett og folkefest i Trondheim sentrum.
Toppidrett og folkefest i Trondheim sentrum.
Terese Johaug får publikums hyllest under Toppidrettsveka i 2014.
Terese Johaug får publikums hyllest under Toppidrettsveka i 2014.

Harald Fladseth i Norway Events og arrangør av Toppidrettsveka forteller om deres verdigrunnlag når Turrenn.net spør om deres syn på forholdet mellom toppidrett og breddeidrett. Det uttrykker kort sagt at de ønsker å få folk i alle aldre i mer fysisk aktivitet, for å oppnå den gevinsten fysisk aktivitet gir. Dessuten at denne gevinsten også kan overføres til andre områder i livet. Verdigrunnlaget fokuserer dessuten på å bidra til at ´store ting skjer på små plasser´, altså å ta idretten ut i distriktene. -Derfor arrangerer vi løpekonkurranser både i Aure og i Trondheim, sier Fladseth.

 

Trivelig under Toppidrettsveka.
Trivelig under Toppidrettsveka.

Toppidrettsveka er godt tilrettelagt også for de som ikke skal delta, men nøyer seg med å se på. Politiet anslo at ca 30 000 mennesker var rundt løypene under finalen i Toppidrettsveka i 2016. Bruland og Sagli forteller at de har mange aktiviteter rundt Toppidrettsveka i år for å trekke publikum og deltakere. Grilstad serverer for eksempel gratis frokost til Trondhjemmerne i sponsorteltet på Trondheim Torv.

DSC_0148

Write A Comment