Lørdag 17. September arrangeres motbakkeløpet Trondheims Bratteste i Bymarka i Trondheim. Med sine 2 km og 200 høydemeter er løpet en utfordring alle kan klare. Line Selnes fra Trondhjems Skiklub forteller at de er klare for å ta imot ivrige mosjonister, familier og toppløpere til Skistua på lørdag. – Løypa er merket og fra kontorlokalene på Skistua har vi observert flere som er ute og tester løypa, forteller Line.

 

Motbakkedronningen Anne Nevin under tidligere utgave av Trondheims Bratteste.
Motbakkedronningen Anne Nevin under tidligere utgave av Trondheims Bratteste.

Sterke navn på startstreken

Årets Norgesmester i halvmaraton og ellers den svært habile motbakkeløperen, Anne Nevin, stiller til start i Trondheims Bratteste 3. året på rad. Dette er hennes treningsarena og til helgen blir det en ekstra hard økt opp til toppen av Gråkallen. – Anne har stukket av med seieren i begge sine deltakelser, så i år håper vi at hun kan få kamp opp til toppen, sier Line. Toer i motbakkeløpet Fjelleneren på Oppdal forrige helg, Oda Brotkorb, stiller også til start, så dette kan bli en bra duell.

Fjorårsvinner, Kristian Engen Forbord, blir å se på start i år også. Han tok en suveren seier i Fjelleneren, så det kan ligge an for en sterk tid opp til toppen av Gråkallen.

Breddeprofil

Line Selnes forteller videre at Trondheims Bratteste skal være et sosialt event der hele familien kan stille på startstreken – og jammen kan det være yngstemann i familien som når toppen først?

Påmelding Trondheims Bratteste her

Selnes fortsetter: – For kolleger, slekt og venner er dette det perfekte løpet å delta i sammen fordi det passer for alle. Man kan faktisk nesten bokstavelig talt gå, løpe eller sprinte! Den sosiale rammen rundt arrangementet er viktig og det skal vi også skape, forteller arrangøren. – Samtidig er dette løpet for de raskeste til beins. Hvilken idrettsutøver har mest futt i beina? Vi utfordrer langrennsløpere, syklister, orienteringsløpere, randoneere, friidrettsutøvere og triatlonhardinger til kamp, avslutter Selnes.

Write A Comment