En av 80% blide deltakerkvinner i HalvBirken 2014. Foto: Geir Olsen / Birken.
En av 80% blide deltakerkvinner i HalvBirken 2014. Foto: Geir Olsen / Birken.

Birkebeinerløpene er løperversjonen av Birkebeinerrennene og kommer i år i hele seks versjoner. Ved siden av det tradisjonelle 21 km lange Birkebeinerløpet, kan man i tillegg delta på BarneBirken, UngdomsBirken, HalvBirken, UltraBirken og Birken Fjellmaraton.

I år går Birken fjellmaraton for første gang, og løpet har ca 200 løpere på startstreken. HalvBirken går mot ny deltagerrekord, og arrangøren regner med flere påmeldinger til de andre Birkebeinerløpene siste uka. Varmt og fint være har bidratt til at alle traseene er tørre og fine. Ultratraseen som går i fjellterreng er også fri for snø.

Bilde1Påmelding

Det er mulig å melde seg på via birkebeiner.no tom tirsdag 7. juni eller i Håkons Hall fredag kl. 10.00-22.00.

Birkebeinertrippelen

Birkebeinertrippelen ble for første gang arrangert i 1999.

Det er også egen trippel for UngdomsBirken – Ungdomstrippelen for alle mellom 12 og 16 år.

[stextbox id=»info» shadow=»true» bgcolor=»EEFFA8″]

Visste du at…

  • …årets eldste deltaker er 74 år og deltar i HalvBirken?
  • …at bl.a. Afghanistan, India, Hellas, Indonesia, Jorda, Pakistan, Taiwan og Venezuela har deltakere påmeldt i årets Birkebeinerløp?
  • …at eldst deltaker i UltraBirken er 67 år!?

[/stextbox]

Alle som fullfører Birkebeinerrennet/FredagsBirken, Birkebeinerrittet/FredagsBirken og Birkebeinerløpet, i løpet av et kalenderår er med i Birkebeinertrippelen. Deltakere som klarer merket i de tre arrangementene blir SuperBirkebeiner mens de som fullfører uten å klare merketiden blir Årets Birkebeiner.

Merkekravet beregner separat for hver klasse ved at det legges til 25% på gjennomsnittstiden til de 5 beste i klassen. Alle trippeldeltakere premieres særskilt etter fullført Birkebeinerritt i august.

Kort om de enkelte løpene

Birkebeinerløpet

Birkebeinerløpet arrangeres for 19. gang i år. Start er på Birkebeineren Skistadion og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er på 21 km.

HalvBirken løp

HalvBirken arrangeres 10. gang i år. Start er på Birkebeineren Skistadion og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er på 12 km.

UltraBirken løp

UltraBirken arrangerers for 7. gang i år. Start er på Sjusjøen og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 60 km. Dette er løpet for de tøffeste tøffe. Det er fellesstart kl. 07.30. 

Birken fjellmaraton – årets nyhet
Birken fjellmaraton arrangeres for første gang i år. Start er på Sjusjøen og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 42 km og går i flott fjellterreng
Løypa vil primært følge traseen til UltraBirken løp fra Sjusjøen, over Lunkefjell, rundt Nevelvatnet, via Nevelfjell, Spiten, Mesnasaga og inn mot mål til Håkons Hall, Lillehammer

BarneBirken løp

BarneBirken løp arrangeres for 10.gang i 2016  og er for alle gutter og jenter i alderen 0-11 år. Det er ingen tidtaking. Løypa går i lett terreng i området sør for Håkons Hall. Start og mål er på Stampesletta friidrettsarena. Første start er kl. 15.00 og alle som fullfører får diplom, medalje og premie.

Det er underholdning og aktiviteter for barna i start- og målområdet.

UngdomsBirken løp

UngdomsBirken løp arrangeres for 12. gang i 2016. Det er start og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er på 4,2 km i fint terreng sør for Håkons Hall. Første start er kl. 16.00.

Ungdomstrippelen – Årets UngdomsBirkebeiner

Alle som fullfører UngdomsBirken ski, UngdomsBirken løp og UngdomsBirken  sykkel i løpet av et kalenderår er med i Ungdomstrippelen og får tittelen Årets Ungdomsbirkebeiner. Det er premie og diplom til alle som fullfører, denne deles ut etter rittet i august.

Write A Comment