Årest utgave av Skarbotn Opp går lørdag 23. juli. Med over 200 høydemeter pr. kilometer er du garantert skummet surmelk i lår og legger.

Skarbotn Opp arrrangeres samtidig med Kystfolkets helg i Helnessund. Der kan du få med deg bl.a. operapub, markedsdager og bryggefest. Med starten på selve løpet i umiddelbar nærhet av Brennviksanden blir naturopplevelsen omfattende; bokstavelig talt fra fjord til fjells. Trimklassen starter før konkurranseklassene, og målgang er i Mømmaurskaret.

Mat og forfriskninger serveres ved mål, og man kan også få båret opp klær, etc. Les mer på arrangørens hjemmeside.

Fjorårsvinner og løyperekordinnehaver Tesfayohannes Mesfin fra Bodø Friidrettsklubb. Foto: Skarbotn Opp.
Fjorårsvinner og løyperekordinnehaver Tesfayohannes Mesfin fra Bodø Friidrettsklubb. Foto: Skarbotn Opp.

I sterk vekst

«Skarbotn opp» er et løp i sterk vekst. I år er arrangøren klar med fjerde utgave av dette krevende motbakkeløpet som NRK/Ut.no allerede første året ranket blant de 15 mest interessante motbakkeløp i Norge. I fjor stilte omtrent 110 deltakere på startstreken, over halvparten av disse i trimklassen. Men blant deltakerne har man også sett flere sterke, profilerte løpere i de bratte, Steigenske fjellene. Noen har også meldt sin ankomst også i år.

Overnatting tilbys til de som kommer langveisfra med alt man trenger av fasiliteter til en billig penger. Les mer på arrangørens hjemmesider.

Løypa Skarbotn Opp. Foto: Skarbotn Opp.
Løypa Skarbotn Opp. Foto: Skarbotn Opp.

 

Pengepremier til de beste

Arrangøren håper og tror på stort oppmøte: Trimmere, konkurranseløpere og sannsynligvis mange tilskuere er med på å skape stemning rundt arrangementet.

Start i trimklassen er kl. 15.00 – 16.00, konkurranseklassene kl 16.30. Arrangøren oppfordrer folk til å melde seg på i god tid. Pengepremier i dame- og herreklasse samt gutter- og jenter, og for løyperekord dame-/herreklassen.

Premieutdelingen skjer ved Skarbua etter at alle er kommet vel i mål.

Se for øvrig http://skarbotn-opp.webnode.com/ for nærmere informasjon og påmelding.

Write A Comment