Selv i skumringen viser faklene veien langs løypa i Golsfjellet Rundt. Skuet blir i følge arrangøren enda bedre når mørket faller ordentlig på. Foto: Arr.

Golsfjellet Rundt tilbyr både fakkeltur og turrenn i løpet av rennhelgen. Vi har snakket med Stein Ove Helberg, én av tre stykker som er i rennkomitéen for Golsfjellet Rundt.

-Golsfjellet Rundt har vært et renn som er 32 eller 33 år i år. Det var jo drøye 40 km før men vi har gått ned til 25 km for å få med oss litt flere trimmere. Det skal ikke nødvendigvis bare være for de som går på tid. Golsfjellet Rundt har vært et veldig stort skirenn før, men har som mange andre turrenn dabbet av, forteller Helberg. -Men, det er ikke avlyst noen ganger, vi har kjørt det hvert år, sier han, og tilføyer at i år blir det klassisk stil for rennet på 25 km søndag.

Mange ulike distanser for alle

-I tillegg til 25 kilometerrennet har vi også turdistanser i måneskinn med fakler på 10 og 3 km på lørdag, forteller Helberg, og fortsetter -Vi kaller ikke lørdagen for renn, men tur. Det blir buss fra Oset til Storfjell der starten vil bli. 3 km er på Oset som blir tilrettelagt for de minste og familier.

-Vi håper med dette at flere familier og bedrifter blir med å gå den fantastiske turen rundt golsfjellet med fakler rundt hele løypa. I år er det håp at det blir måneskinn også. Vi håper med de endringene vi gjør i år på lørdag at flere kommer. Her er det mulighet å ta med familien på en hyggelig og fantastisk kveldstur og for de som ønsker å gå turrenn på søndag har muligheten for det.

Slik ser løypa til Golsfjellet Rundt ut for de som skal skøyte på dagen søndag. Foto: Arr.

Ønsker familieprofil

-I forfjor hadde vi totalt rett over 300 deltakere. Da var vi fornøyd. Og deltakere i alle aldre er med. Vi har hatt med hele spekteret og i år kan foreldre gå sammen med ungene som går de korteste distansene, for kr. 100,-. Vi vil det skal være familieprofil på rennene, og vet at det er en stor opplevelse å få gå med faklene for ungene, påpeker Helberg og forteller en kort historie: -Det var én 11 åring som gikk i fra mora si, 2 mil innover fjellet, og aldri hadde hatt det så gøy før. Det fenger for ungene!

-Man må se faklene i måneskinnet selv!

Helberg oppfordrer til å komme og delta selv for å faktisk få inntrykk av faklene langs hele løypa: -Ved det høyeste punktet på fjellet ser man fakler mange kilometer innover løypa, lover han.

Det er samme løype på søndag, men da er det som nevnt klassisk i samme trase – og samme distanse (25 km).

Stein Ove Helberg forteller at det er de korte distansene de lokale deltar i, mens de lange er der det er flest deltakere utabygds fra. -Så der sliter vi med å få med de lokale trimmerne, sukker Helberg et kort sekund og oppsummerer: -det er en del hyttefolk og noen som kommer fra Oslo. Men de som går er veldig fornøyd. Vi får veldig mye skryt for rennet, understreker Helberg.

Program og rennalternativ:

 • Lørdag 16.02 Fakkeltur
  • Golsfjellet Rundt Fakkeltur: 10 og 3 km Tur/Trim
  • Alle må ha med hodelykt.
  • Start kl. 18.00, Oset Høyfjellshotell
 • Søndag 18.02 Golsfjellet Rundt – Klassisk
  • Skirennet går i samme trasé som det klassiske Golsfjellet Rundt, som går kvelden før.
  • Tidtaking kun på 25 km
  • Start Kl. 11.00, Oset Høyfjellshotell.
  • Ønsker du å gå Golsfjellet Rundt både klassisk og Fristil kan du melde deg på Golsfjellet Rundt DUO!

Du kan også melde på lag i begge rennene, med premier for ulike former for prestasjoner, og ikke nødvendigvis raskeste tid, men for eksempel beste kostyme, humrer Helberg til slutt.

Les mer om arrangementet og meld deg på her.

Write A Comment