Ta med deg den du helst vil eller dra på egen hånd- R-Skin gir uansett best mulige forutsetninger for en god og lang skiopplevelse. Foto: Rossignol.com.

Hva gjør din langrennsopplevelse perfekt? Det er vel ulike ting, avhengig av hvem man spør. Men det er enkelte ting som slår ut på alles gledesbarometer – og andre ting som sender frustrasjonen i været for de aller fleste (Annonsørinnhold).

Tenker du også på felleski og R-skin?

Se bare for deg følgende scenario:

Et sted i fjell-Norge:

Langrenn er noe av det fineste man kan bruke tid på om vinteren. Noen får aldri nok og går fra morgen til kveld, andre prioriterer bort alt annet i helg etter helg, og atter andre innretter livet sitt etter værmeldingen fra Yr. Det er ikke

Full harmoni uten unødvendig tidssluk med R-Skin. Foto: Rossignol.com.

nødvendigvis så lett å uttrykke akkurat hva man føler der man glir av gårde, rytmisk, fraspark etter fraspark. Men de fleste vil nok være enig i at flyten, drivet, den nesten evigvarende, konstante energien som manifesterer seg i fremdriften i sporet er noe av forklaringen.

Men hvor lenge var Adam i Paradis? Hva er Norgesrekorden i skiidyll? Og hva er det som regel som avbryter den?

Smøre, smøre og atter smøre…

Skiene skal smøres og du skal aller helst treffe med smurningen. Lugging, kladding, bakglatte ski, tolkning av smurningsbokser, pågnikking av klister og en surmulende familie som venter på å komme i gang kan ta gleden fra den mest entusiastiske skimosjonist.

Det vi vil ha er jo solen som reflekteres i snøen, vinteren som gnistrer og knitrer i snøen, og perfekte ski som ikke protesterer, gjør seg vanskelige eller stjeler tiden vår!

Rossignol Xium R-Skin

Nå om dagen vet vi at vi har muligheten til å slippe all frustrasjonen. Felleskiene er kommet. Se for deg en solrik dag, du er på fjellet med dine nye Rossignol Xium R-skin felleski.

Teknikken sitter og du får fullt utløp for energien din. Løypene er endeløse. Foto: Rossignol.com.

På fjellet er det akkurat passe mange folk. Du føler deg ikke alene, men du kan dele tilstedeværelsen i naturen, og gleden over fysisk bevegelse med flere rundt deg. Samtidig er det god plass til fri utfoldelse og et par gledesrop hvis er typen som skulle føle behov for det. Stemme i med noen av naturens, bokstavelig talt, frie fugler her oppe.

Med dine R-Skins kan planen for dagen, for andre, virke like dristig som den er forlokkende. Du skal nemlig gå langt, virkelig langt. Og det skal du gjøre mens du trener og øver på god teknikk. Du skal gjenta og gjenta de energiske og kraftskapende bevegelsene. Slik skal du gi deg selv mental belønning for hvert eneste fraspark og stavtak. Du skal gå langt, bli sliten, og kjenne på endorfinene som flyr rundt i kroppen når turen er kommet til sin ende.

Rossignols R-Skins kommer med bindinger (Turnamic) som du kan justere underveis for bedre feste (fremover) eller glid (bakover). Foto: Rossignol.com.

Grei sjef

Sjefen har dessuten vært grei og gitt deg fri – og du sender stilltiende en takk til henne som fremdeles sitter på kontoret i byen og blar i papirer og diskuterer med dine kolleger. …Du er forøvrig heelt sikker på at hun også tenker på deg – og krysser fingrene for at du koser deg på fjellet på skituren din med dine nye Rossignol R-Skin.

Men vi sa i sted at planen din kanskje var dristig. Hvorfor det?

Jo. De fleste skiløpere kjenner til prosessen som skaper svette håndflater og flakkende øyne. -Hva er temperaturen? Hvordan er snøen der du skal gå? Vil det komme nedbør? Blir den fuktig? Og hva skal jeg da smøre med? Hvor mange lag? Det eneste som er sikkert er at det blir en ny time i smøreboden – og kanskje unødvendige stopp i løypa (og rytmen, den deilige rytmen) for å smøre om?

Rossignol har mer enn gode felleski. Xium er en ny serie for både skøyte-, klassisk- og felleski. De har Nomex-kjerne og Bi-edge konstruksjon med sidekanter som gir god bæring, en gunstigere trykkfordeling og bedre glidegenskaper. Foto: Rossignol.com.

Nei! Det gjelder ikke for deg. Du har R-Skins. Felleski som gir deg fri fra smøreboden, knekking av kodene for god smurning og avlesning av gradestokker hjemme, borte, i luften og i snøen.

…det finnes nemlig noen smarte, flinke og kreative hoder som har tenkt langt opp, og frem, på dine vegne:

Rossignol R-skin

Rossignol R-skin slo igjennom med bravur 2015. Skien har gjort det skarpt i flere tester og ble testvinner i TV2 sin omfattende test da. R-skin er en semiracing-ski egnet for trening og konkurranse. Vi nordmenn opplever vintre med svært vekslende snøforhold, og Rossignol R-skin løser ikke bare smøreproblematikken på vanskelige forhold som rubbeføre eller universalklisterføre – R-skin kan brukes på alle føretyper, og gjør forberedelsene mye enklere. På eldre snø som er kald og har satt seg, fungerer også R-skin fint.

Rossignol R-skin har utskiftbar fell som er laget i 100 % mohair. Det er en egen fell for hver skilengde. Nytt av året er at skien produseres i lengde 186 for yngre og lette skiløpere. Ellers leveres skien i samme lengder som i fjor: 191, 198, 203 og 208.

Rossignol R-Skin kommer i flere utgaver. Foto: Rossignol.com.

I 2017/-18 kommer R-skin i ulike utgaver: R-Skin Race, som lages på Xium-konstruksjonen og er en ren racingski. R-Skin, som er skien for aktive mosjonister og turrennløpere, og R-Skin Stiff, en egen modell for litt tyngre løpere med litt stivere spenn.

Tilbake til fjellet…:

Du har nemlig vært lur. Veldig lur. Med dine Rossignol R-Skin skal nemlig ikke et gram med smurning på skiene. Ikke ét sekund skal tilbringes i smøreboden. Du skal ikke sjekke temperaturen utenfor kjøkkenvinduet og timesoppdateringene på yr-appen på mobilen. Du skal ikke nilese instruksjoner på smøreboksen og heller ikke krangle med klissete klister, eller gå i åpen konflikt med fastmurt festesmurning.

Les mer om Rossignols nyheter for sesongen her.

Rossignol Xium gir deg mulighet til opplevelser utenom det vanlige. Foto: Rossignol.com.

Du stopper bilen, slenger nøklene i lomma, og åpner bagasjerommet. Dét er dét. Skiene ligger klare – uten at du har trengt å gi de et øyeblikks ekstra oppmerksomhet. De ber ikke om det – de er klare uansett. Løypa som smyger seg innover landskapet, først bortover, så oppover frister og lokker. Den ligger der klar – og selv om det ikke er sant – virker den urørt og eksklusiv for bare deg. Du kan ikke se hele løypa, langt, langt i fra. Så du vet at 99% av din glede denne dagen ligger utenfor ditt synsfelt. Det er bare mer – og mer – og mer av den hvite snøen, de faste sporene. Sporene er nok fine, motbakkene sannsynligvis passe lange og nedoverbakkene pirrende – men ikke avskrekkende bratte.

Omgivelsene du skal utfolde deg i er like vakre. Du er under tregrensa så skogen står rakrygget og vokter på vinden for deg. Skulle det begynne å blåse trenger du ikke bekymre deg. Senere skal du nok over tregrensa og må tenke mer på vinden. Og nettopp da er det desto viktigere å ha gode ski med godt feste, uansett forhold, som gir deg det beste grunnlag for stabilt feste og stødig teknikk. Motvind gjør ikke teknikken bedre og da er sine R-Skin ski fra Rossignol den beste forsikringen du kan ha.

På veien innover skogen og opp mot fjellet denne dagen møter du noen som sliter, og noen som nyter. De som sliter vil du så gjerne få fortelle om dine R-Skin felleski som har gitt deg en slik fantastisk dag. Og de som nyter…du ser av og til etter, og joda. Noen av de har faktisk Rossignol R-Skin de også.

Med Rossignol R-Skin er det stor fare for lange, vellykkede turer. Foto: Rossignol.com.

Xium

Rossignol har som nevnt flere utgaver av sine R-Skin felleski, men den beste modellen, R-Skin Race er bygget på konstruksjonen til toppmodellen Xium. Xium serien kommer i nytt design, men skiens konstruksjon med BI-edge-prinsippet er den samme som på tidligere modeller. Bi-edge-konstruksjonen skaper god bæring i festesonen og gir gunstig trykkfordeling i skien for god glid. Rossignol er kjent for klassiske ski som er lette å gå på samtidig som de er livlige. Det er dessuten et etablert rykte at Rossignol lager svært gode ski i lengdene 191 og 198, skilengder som er aktuell for mange dedikerte damer og jenter. Vi har fått en rekke tilbakemeldinger de siste sesongene fra damer som har funnet sitt godpar fra Rossignol.

Rossignol Xium er lette og livlige og kjennetegnes av Nomex kjerne og Bi-edge konstruksjon med sidekanter som gir god bæring, en gunstigere trykkfordeling og bedre glidegenskaper.

Les mer om Rossignols produkter og filosofi her

Turnamic binding gjør turen enda enklere

Husk også at når du er ute på langtur, og hvis forholdene forandrer seg så gjør ikke det noe heller. Du kan enkelt og helt uten verktøy flytte den nye Turnamic-bindingen frem for bedre feste eller tilbake for bedre glid. Dette gjelder selvsagt også på de kortere treningsturene.

Visste du at rossignol betyr nattergal? Her kan du lese historien til det franske skimerket med det vakre navnet.

Write A Comment