Påmeldingsansvarlig Liv Karin Vesteng forteller at man kan velge å gå med eller uten tidtaking, og rennet går i klassisk stil. Start og mål er på Svea sportshytte helt nord Nordmarka.

Det er Svea Skilag som arrangerer Mylla Rundt, og det var Bjørnar Rudsengen som var initiativtager til rennet i 2006. – Mylla Rundt drives på dugnad av medlemmene i skilaget og vi får også hjelp av lokale hytteeiere som synes det er flott med et lokalt skirenn, forteller Vesteng.

Test felleski (2018): Atomic Redster, Rossignol R-Skin og Fischer Twin Skin.

Stabilt deltakerantall

Deltakerantallet ligger på i overkant av 200, og er ganske stabilt, forteller Vesteng videre. –Rennet har tradisjonelt hatt stor deltagelse fra skilklubber i Oslo-området som Lyn, Kjelsås og Gjelleråsen. I tillegg er det selvsagt mange lokale løpere.  Det er deltagere i alle aldre og vi har hatt god deltagelse i ungdomsklassene. Flere bruker rennet som en del av forberedelsene fram mot Birken og Ungdomsbirken.

Sol over Mylla. Foto: arr.

Ikke noe stakerenn

Mylla Rundt er ikke et «stakerenn», forteller Vesteng, men for de som liker å stake vil traseen langs Mylla by på gode muligheter for dette også. Traseen går ellers i et typisk Nordmarka-terreng med bakker, fiskebeinsbakker, kuler og kneiker i skogsterreng. Løypas høyeste punkt er ved Ballangrudkollen (ca. 650 moh). Løypa byr også på noen friske utforkjøringer, spesielt fra Ballangrudkollen og inn mot mål.

Start rennet sammen med barna

Mylla Rundt er et turrenn for hele familien. Det er full premiering i klassen 8-14 år (alle får premier), halv premiering i klassen 15-16 år og 1/3 premiering for jr. og senior. Man kan velge å gå både 10 km og 21 km., og det er både konkurranseklasse og trimklasse i begge distanser.

Knallforhold i år

Vesteng melder om knallforhold i år: -I fjor måtte løpet dessverre avlyses på grunn av snømangel, men i år har det kommet godt med snø og det er fantastiske forhold i Nordmarka, sier Vesteng.

I Mylla Rundt er alle velkomne. Foto: arr.

Alle velkommen

Adkomst til rennet er skiltet godt fra RV 4, og arrangøren legger ut adressen på GPS for de som har det i bilen. Det er godt med parkeringsplasser ved sportshytta og ved et nærliggende pukkverk.

Mylla Rundt har start og mål ved Svea Sportshytte, og her er det også kiosk og garderober.

Se hjemmesiden for påmelding og mer info.

Vesteng ønsker til slutt alle velkommen til Mylla Rundt og oppfordrer foreldre til å stille til start sammen med barna.

Write A Comment