Starten har akkurat gått for Skeikampenrennet 2017. Foto: Torger Fenstad.

Skeikampenrennet arrangeres for 6 gang av Follebu SK i samarbeid med Vestringen IL, Gausdal Skilag og Skeikampen Resort. Rennet har klasse for alle turløpere fra 15 år og oppover.

Løypetraseen er ca 27 km, og går i lett variert terreng, i området Skei-Austlid-Olstadrunden.

Primus motor Kristian Nordlunde fremhever godt samarbeid og snøsikre løypetraséer for Skikampenrennet:

Fortell om historien til rennet?

-Vi startet for seks år siden. Follebu Skiklubb samarbeider også med Gausdal Skilag og Vestringen IL om dette rennet. Vi vil gjerne ha arrangementer her på Skei og hvis vi skal ha det må vi ha dugnader og være aktive og samarbeide. Skeikampen er et fint og snøsikkert turistområde her i bygda. Her er aktivitet og arrangementer velkomne, og vi ønsker å bidra til det. Vi valgte å legge Skeikampenrennet tidlig i sesongen, slik at det blir et av de første turrennene som går av stabelen.

Lengden på løpet er 27-28 km, halvparten for trimklassen. Vi håper flere ville delta når rennet ikke er så langt, at terskelen da er lavere for deltagelse, selv om det er tidlig i sesongen og alle kanskje ikke har gått like mye på ski.

Det har vært ganske vellykket. Også vanlige langrennsløpere som Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng har gått Skeikampenrennet som en gjennomkjøring.

Hvor kommer folk fra, til rennet?

-Det er egentlig løpere fra hele Østlandet som kommer. Det hender også at noen fra Trøndelag kommer, hvis det ikke er snø og renn der de kommer fra.

Kristian har vært primus motor, rennleder, med mer for Skeikampenrennet. I år skal han faktisk reise bort, men beroliger med at det vil gå bra. – Vi har bra arrangørkompetanse i klubben, så det kommer til å gå kjempefint.

Dere er flere arrangører, er dette et godt gammeldags lokalsamarbeid?

-Ja vi har godt samarbeid med klubbene rundt for å kunne løse alle funksjoner, og når det er mye folk, samarbeider vi. Vi har ellers enkelte fellestreninger, og vi samarbeider om tråkkemaskin og slike ting. Barna blir også kjent og dermed er det lettere å holde miljøet samlet og være sterkere når vi skal arrangere noe, bygge noe eller kjøpe noe dyrt, ler Kristian.

Kan du beskrive løypa; harde partier, matposter, kanskje noen steder med ekstra fin utsikt?

-Løypa starter på Skeikampen, går øverst i tregrensebeltet og over mot Austlid. Der passerer man matstasjonen, og så går man videre i en sløyfe vestover i skogsterreng; Olstadrunden kalles den lokalt her på Skei. På slutten av denne runden er den tyngste sammenhengende stigningen i rennet. Etter den kommer du tilbake og passerer Austlidigjen, og da er det ny matstasjon (dvs samme stasjon som før, men lenger distanse ut i løypa) og så går du den «gule løypa» tilbake til Skei og målgang. Løypa går enkelt sagt i et 8-tall der du passerer matstasjonen to ganger. Det er en brukbar stigning mot mål, et par km sammenhengende stigning.

Trimløypa (kort distanse) går den ene runden av 8-tallet, og går ikke den ytre runden.

Hvor mange forventer dere, eller hvor mange har vært med på det meste?

-300-400 er vanlig deltakerantall, men det har vel svingt litt, selvsagt.

Ser føret bra ut?

-Snø er det her, det er aldri noe problem med skiføre så det blir renn. I år begynte vi å gå på ski i oktober. Det er vel +/- en halvmeter snø nå.

Praktisk; hvor tar man av fra E6, og er det enkelt med parkering og ev smøremuligheter om man kommer på dagstur?

-Starten er i tilknytning til Skeikampen Høyfjellshotell og der er det skistall med smørebukker, hvis man skal gjøre noe mer enn feste. Det er også bra med parkering. Hvis man kommer fra E6, nordfra, tar man av ved Tretten, og følger vegen mot Gausdal. Det er skiltet mot Skeikampen fra denne veien. Kommer man fra Sør, tar man av ved Lillehammer og kjører Gausdalen nordover. Det er ca. 35 min fra Lillehammer, avslutter Kristian Nordlunde, og ønsker samtidig alle hjertelig velkommen.

 

Vinnerne herreklassen 2017, f.v. Alfred Buskqvist (2. pl., (Sve.)) Morten Eide Pedersen (1. pl.) og Jørgen Dahl Paule (3. pl.). Foto: Torger Fenstad.

Praktisk informasjon om rennet

Arrangøren skriver på sine hjemmesider at det vil bli trimklasse for yngre løpere, og egen klasse for de som ikke vil gå på tid. Trimklassen går en kortere løype på ca 14,5 km.

Start kl 12:00, lørdag 6. januar.

Sted: Start ved Vikingland på Skei.

Rennet går i klassisk stil, det er fellesstart, og det blir seeding i startfelt etter forventet sluttid og eventuelt tidligere resultater.
Klasseinndeling: vanlige turrennklasser.
Drikkestasjon: ved ca 9 km, ved ca 18 km og i mål.

For løype se her: http://skisporet.no/oppland/skeikampen/5080

For mer info, se http://www.visitskeikampen.no/hva-skjer/arrangementer-vinter/769-skeikampenrennet-6-januar-2018

Påmelding.

Write A Comment