Været viste seg fra en god side og ga gode forhold for årets skimaraton i sirdal. til tross for varierende værvarsel ble det full klaff og fint på renndagen.

Tekst: Lars Vagle, rennleder Sirdal Skimaraton

Solen kom og gikk og kom. Opphold var det hele dagen og godt var det for natten før rennet var det litt snøfall, og en time etter arrangementet kom snø igjen. Fin flaks. Løypene ble preppet på natten, tidlig morgen og etter snøfallet for å få fine spor da rennet startet 10:30.

Fra starten av årets skimaraton. Foto: arr.

Drøyt to hundre var påmeldt og frafallet var lite. Det ble konkurrert i hel- og halvmaraton og kjente navn var på seierspallen. Wenche Kvæven og Torjus Idland har vunnet flere år på rad. De vant igjen. Noen tidligere vinnere gikk Birken som var samme dag. De kommer vel tilbake neste år.

Tilbakemeldinger fra deltakere var gode. Løypene, været og detaljer i arrangeringen får mye ros. Det liker vi som er arrangør godt.

En liten justering i årets trase gjorde at det var enda lettere å følge med på deltakerne utvikling. Flere mellompasseringer går nå nære mål så publikum fikk jevnlige oppdateringer. Med musikk på arena og servering  hadde publikum det fint.

Av spesielle ting har skibytte utviklet seg mye med årene. Rennet er trolig eneste langløp i Norge som har egen stasjon for skibytte og den ble brukt mye i år. Man kan altså bytte begge skiene selv om ingenting er feil med dem. Veldig mange ski lå klare i byttesonen i år. Fordi det er mulig og trolig fordi det var nære nullføre i årets renn. Da er det godt å ha et zero-par liggende klar.

Snømangel har også herjet denne sesongen og det har vært utfordrene for flere turrenn. Etter en tynn vinterferie kom det godt med snø de siste to uker og rennet fikk det fint. Skiren er utesport og det har sin risiko. Ekstra glade blir vi når når alt klaffer med arrangering og været blir fint. Lover godt til neste år.

Fra den publikumsvennlige mellompasseringen av Sirdal maraton. Foto: arr.
 Vinnerne ble i år:

Helmaraton herrer

1.Einar Kalland-Olsen. 2:33:52

2.Tor Jøran Ravndal

3.Tor Joar Ravndal

Helmaraton kvinner

1.Wenche Kvæven. 2:59:51

2. Monica Blomlie Dahlen

3. Merete Faret

Halvmaraton herrer

1.Torjus Idland. 1:15:50

2.Magnus Bjerkreim

3.Erling Knutsen

Halvmaraton kvinner

1. Marianne Nygaard. 1:26:26

2. Celina Staavi

3. Malena Sirekrok

https://live.eqtiming.com/47783

Write A Comment