Madshus Redline Intelligrip med Rottefellas MOVE bindingssystem. Ill: Madshus.

Nyhet: Madshus Redline IntelliGrip med MOVE bindingssystem

I følge Madshus har de nå laget en ny ´toppracing felleski for den kresne skiløperen´ for 2018.

Navnet Redline Intelligrip betyr to ting; 1) at skiene har fellesystem som festeløsning (altså ingen festesmurning trengs) og 2) at dette fellesystemet i år kommer på Madshus´topp-/racingmodell Redline. Og i tillegg har de sannelig lagt til et helt nytt bindingssystem også!

I høst og vinter kommer ti artikler fra Swix og turrenn.net med alle smøretips du trenger. Les mer!

Madshus skriver til turrenn.net at Redlines geometri gir en topp ytelse og at den gjør skiene svært lette, spesielt i ytterkantene. Vi spør Madshus ved Espen Torsbakken Østlien (som jobber med salg og opplæring/kursing til og av butikker) hva menes med Redline geometri? Er det utvendig form eller indre oppbygning?

Østlien: Med geometrien menes formen på skiene. Redline har en myk tupp og bakende som gjør at skiene blir svært lette å føre, samt at vekten reduseres.

-PR100X kjernen er lett å tråkke ned slik at man enkelt får godt feste. Redline Intelligrip har P200 Nano Black sålemateriale som sikrer topp glid.  Espen Østlien, Madshus.

Geometrien på Madshus´ nye Redline Intelligrip skal i følge produsenten gi topp feste og glid. Ill: Madshus.

Redline IntelliGrip kommer med 100% mohair fell; er det ikke nylon i fellen deres lengre?

Østlien: På Redline Intelligrip er det 100% mohair, mens det på våre andre modeller er en miks av Mohair (65%) og Nylon (35%). Østlien forklarer valget om 100% mohair, og ikke noe nylon slik: -På generell basis kan vi si at mohair glir bedre enn nylon. Dette er fordi mohair er naturlige fiber der noen av egenskapene er å holde pelsen til geitene tørr. Kunstige fiber, som nylon, har ikke disse gode vannavstøtende  egenskapene, men til gjengjeld så er de mer slitesterke. Derfor vil en 100% mohair være bedre på glid, men noe dårligere på slitasje. En mix vil glid litt dårligere, men være bedre på slitasje.

Rottefella og svenske Racefox har gått sammen om å utvikle MOVE-systemet videre. 

Når det er sagt så er nok forskjellene i snøtyper mer utslagsgivende enn forskjellen mellom feller så i noen fører vil nok en mix fell glid vel så bra som 100% mohair.

Har den fremdeles progressiv form?

Østlien: Fellen er frest dypere i fornt og bak, mens den er høyest på midten slik at den har en progressiv form. Dette for bedre føring og feste (fordi på samme måte som med tradisjonelle ski er spennet høyest midt på skien og dermed på både skismurning og felle være noe tykkere der, red. anm.).

Får man skien med ulik profil, til varmt og kaldt føre?

Fellen på Madshus´ Redline Intelligrip er 100% mohair og progressiv. Det vil si at den er tykkere i midten enn foran og bak akkurat slik som man skal legge vanlig festesmurning. Ill: Madshus.

Østlien: Skiene blir produsert som en allround ski som skal fungere på flere fører.

Østlien påpeker også: -PR100X kjernen er lett å tråkke ned slik at man enkelt får godt feste. Redline Intelligrip har P200 Nano Black sålemateriale som sikrer topp glid. 

Madshus påpeker også at de nye Redline Intelligrip har den tidligere lanserte Empower-chipen. Hvor stor utbredelse har Empower-chipen fått?

Østlien: En god del butikker i Norge bruker systemet, og spesielt til å plukke felleski som kan være utfordrende på tradisjonelle måleapparater. Vi bruker også systemet både på lager og i racing.

Her kan du lese flere produktartikler om ski.

Nytt ´MOVE´ bindingssystem

Madshus kommer også sammen med Rottefella med et nytt bindingssystem. Madshus sier selv at: -det nye MOVE bindingssystemet fra Rottefella gjør at du enkelt kan flytte bindingen i fart uten å ta av deg skiene, som i følge skiprodusenten

Med Rottefellas MOVE-enhet kan du `trekke´ eller skyve bindingen forover eller bakover for å endre glid og feste – gjerne i fart (klikk på bildet for større versjon). Ill: Madshus.

er perfekt i turrenn. Tanken er at du skal kunne øke festet gjennom å flytte bindingen forover (gjerne i motbakker) og få bedre glid gjennom skyve bindingen bakover (i nedoverbakkene), red. anm.

Her kan du lese mer om Rottefellas MOVE bindingssystem og samarbeidet med svenske Racefox.

Hva tenker dere om snø og is i de bevegelige delene på MOVE-bindingen?

Østlien: Alle tester vi har gjort har ikke vist noen utfordringer her.

Vil noen av WC-løperne bruker MOVE-systemet til vinteren?

Østlien: Foreløpig er MOVE-systemet kun tilgjengelig på Redline Intelligrip.

Pris og spesifikasjoner

Madshus oppgir at prisen for den nye Madshus Redline Intelligrip vil ligge på NOK 7500,-.

Spesifikasjoner:
– Type ski: Klassisk, felleski
– Konstruksjon: PR100X kjerne, Triaxial Karbon 3D Konstruksjon
– Geometri: 44-42-44
– Såle: P200 Nano Black,
– Lengder: 185-210cm/5 cm

Her kan du lese mer om hvordan langrennsski er bygget opp og hvordan sålene bør være.

I denne videoen kan du se MOVE-bindingen demonstrert:

Write A Comment