Turrennsesongen sparkes i år igjen i gang på Sjusjøen, med det som egentlig skulle vært det 7. – men i realiteten er det 6. Romjulsrennet – den 30.desember 2016 (Romulsrennet 2015 måtte avlyses pga snømangel). Rennet går i klassisk stil og Brøttum IL v/skigruppa er arrangør.

Starfeltet Romjulsrennet på Sjusjøen 2014. Foto: Dorte Finstad.
Starfeltet Romjulsrennet på Sjusjøen 2014. Foto: Dorte Finstad.

Turrennet er for alle turrennløpere fra 15 år og oppover, og løypetraseen på 23 km går i følge arrangøren i lett og variert terreng med gode spor i vakre omgivelser på Sjusjøen i Ringsaker kommune i Hedmark fylke.

Bilde fra løypetraseen 3. desember.
Bilde fra løypetraseen 3. desember.

hjemmesiden til arrangørklubben Brøttum IL kan man lese at formålet med rennet er å la ivrige skiløpere til et kort turrenn som en test på starten av skisesongen. Romjulsrennet trekker både noen av verdens beste skiløpere og vanlige turrenndeltagere til start. Arrangøren understreker imidlertid at Romjulsrennet Sjusjøen skal være et renn for alle.

Romjulsrennet går i idylliske omgivelser og topp vinterlig stemning på Sjusjøen. Foto: Dorte Finstad.
Romjulsrennet går i idylliske omgivelser og topp vinterlig stemning på Sjusjøen. Foto: Dorte Finstad.

Ved den første gjennomføringen (2010) var det 273 deltagere, og i forfjor hadde deltakerantallet steget til hele 732 skiløpere i Romjulsrennet Sjusjøen.

For praktisk informasjon og påmelding (starter 1. desember), klikk her.

Write A Comment