Geir Schau (gult nummer) fra Radio Norge deltar i Hallingspretten.
Geir Schau (gult nummer) fra Radio Norge deltar i Hallingspretten.

Hallingspretten kaller seg gjerne folkets skirenn. Bakgrunnen for det er lavt fokus på prestasjoner og desto større fokus på skiglede.

Flere store skirenn taper nå deltakere, i følge markedssjef Agnete Berg Sataslåtten i Hallingspretten: -Turrenn i Norge har blitt tatt over av finanseliten i kondomdress og det dyreste treningsutstyret, som setter liv og helse på spill for å vinne heder og ære. Hallingspretten er derimot kjerringa mot strømmen – vi vil gi SKIGLEDEN tilbake til folket! Turrennet er ikke for de som vil vinne Vasaloppet eller Birken, eller for de som bruker anabole steroider. Det er for den vanlige mannen/kvinna i gata som ønsker å komme i form og oppleve ekte norsk skiglede, mener hun.

For mer info og påmelding, klikk her.

Lagtempo: -Det viktigste er ikke å gå fortest, men å holde sammen, ha det hyggelig og komme samlet til mål.

1500 deltakere gikk Hallingspretten sammen med Geir Schau fra Radio Norge i 2015 (Hallingspretten samarbeider med Radio Norge, red. anm.). Den 19. Mars 2016 har skirennet doblet kapasiteten, og hele 3000 får nå muligheten til å oppleve folkeskirennet, forteller Berg Sataslåtten videre. -Da er det igjen tid for skifest!

Med strålende solskinn, glade mennesker, nydelige skiforhold, fantastiske løyper i eventyrlig natur, norske flagg, heiarop, topp stemning fra start til slutt og ikke minst en velfortjent avslutning med tidenes afterski, tror vi folk flest vil trives hos oss, sier Berg Sataslåtten.

Motivasjon og mål for alle
Om man er dreven på ski eller bare har gått på ski ett par ganger i løpet av vinteren, så kan man sette seg ett overkommelig mål under Hallingspretten, forteller markedssjefen:

Fin og behersket stil i Hallingspretten.
Fin og behersket stil i Hallingspretten.

HEILSPRETTEN er lengste distanse  på 45 km og går fra Geilo Fjellandsby på Kikut til Hallingdal Feriepark i Ål. Denne distansen går også KONKURRANSEKLASSEN. HALVSPRETTEN går fra Sangefjell og er på 23 km som kanskje er langt nok for de fleste.

Nytt for 2016 er SAMSPRETTEN – Lagtempo på idealtid. Gå sammen med vennegjengen, laget, kollegaene eller svigermor og kom nærmest gjennomsnittstiden av alle påmeldte lag. Det viktigste er ikke å gå fortest, men å holde sammen, ha det hyggelig og komme samlet til mål.

MINISPRETTEN er for våre unge lovende! I Hallingdal Feriepark blir det skiglaskap hvor barna får prøve seg med startnummer på brystet, fine premier, underholdning og god stemning.

Publikumsfest
Etter ca en mil med nedoverbakker fra fjellet til dalbunnen i Ål, og kryssing av Hallingdalselva over snøbrua, er det målgang for alle distanser i Hallingdal Feriepark. Her kan publikum heie sine kjære over målstreken. Radio Norge og Morgenklubben lover topp stemning med underholdning og masse moro fra scenen. God mat og drikke og en ekte skifest i teltet er en verdig avslutning på folkets skirenn, påpeker Berg Sataslåtten.

FOR folket – AV folket
Det har helt fra dag 1 vært en enorm dugnadsinnsats og stå på vilje blant lag, foreninger og bedrifter for å få til ett skirenn for folket. Men ikke minst er det den enkelte, altså mannen/kvinna i gata som har brukt sin tid på Hallingspretten som skal ha all æra, avslutter markedssjef for Hallingspretten, Agnete Berg Sataslåtten.

For mer info og påmelding, klikk her.

Write A Comment