Motbakkeløpet Liaåsen Opp ble arrangert første gang 2011, og deltakelsen har vært jevnt stor. I år gjennomføres løpet Lørdag 6. juni, og arrangøren håper å kunne sette ny deltakerrekord.
Fra tidenes første Liaåsen Opp. Niklas Dyrhaug leder an i gruppa og viser det.
Fra tidenes første Liaåsen Opp. Niklas Dyrhaug leder an i gruppa og viser det.

Motbakkeløpet arrangeres rett utenfor Trondheim sentrum, og har et sterkt preg av innslag av alle typer mosjonister. Man kan delta som barn og voksen, og med eller uten tidtaking. Adkomst, parkering og service er upåklagelig, det kan undertegnede skrive under på basert på egen erfaring.

 

Løypene er 4,6 og 6,8 km lang, for henholdsvis trim, barn/junior og voksen/konkurranse. Løyperekord for 6,8 km-løypa er 26:54 for menn (Glenn Tor Martinsen), og for damene 30:00 av ikke ukjente (i motbakkemiljøet) Anne Nevin. Stigning fra bunn til topp for den lange løypa er i overkant av 300 meter.

Invitasjon Liaåsen Opp 2015.
Invitasjon Liaåsen Opp 2015.

Det er Bratsberg I.L. som står for motbakkeløpet og de bruker tidtakerutstyr med chip fra Quicktiming. Det betyr at du får nøyaktig tid på resultatlistene – tiden starter ikke før du krysser selve startlinjen. Arrangøren selv lover mange fine premier til deltakerne. Startene går fra kl. 11.00.

Som nevnt over har undertegnede selv hatt gleden av å delta et par ganger i arrangementet, og jeg synes gjennomføringen bærer preg av både profesjonalitet og svært innsatsfylt og positiv innstilling blant funksjonærene.

Påmelding til arrangementet.

Startfeltet er klart, rett før det smeller i 2014.
Startfeltet er klart, rett før det smeller i 2014.
Fornøyd deltaker omtrent halvveis til toppen.
Fornøyd deltaker omtrent halvveis til toppen.

PS! Har du deltatt i Liaåsen opp tidligere og vil dele din erfaring med flere? Bruk kommentarfeltet under!

Write A Comment