Torsdag 14. mai (Kristi himmelfartsdag) er Bergensk festdag. Ikke av religiøse grunner. Ikke fordi Brann spiller kamp (det er nemlig to dager tidligere). Men fordi Løvstakken opp arrangeres.
Ekte folkefest i Bergen.
Ekte folkefest i Bergen.
Dobling av deltakelsen siden 2012

Løpet ble arrangert for første gang i 2012, men har allerede doblet (og vel så det) deltakerantallet siden. Vestlendinger er nok generelt glad i bratte skrenter og stigninger, men sannsynligvis er det flere grunner til suksessen for dette løpet. For bildene dokumenterer nettopp det, at dette løpet ser ut til å ha blitt tatt hjertelig i mot av bergenserne. Arrangørene gjennomfører fellestreninger før løpet fra januar. Dét kan være en sentral grunn til at såpass mange deltar – og stiller opp som publikum og heiagjeng.

I Løvstakken opp har de tenkt på alle.
I Løvstakken opp har de tenkt på alle.
Blant løpene i Norges Friidrettsforbunds Norgescup i 2014
Full innsats, snart på toppen!
Full innsats, snart på toppen!

Løvstakken opp ble dessuten valgt ut som åpningsløp til norgescupen i motbsakkeløp i fjor. Det tyder på god organisering, gjennomføring og profesjonalitet i løpet fra starten av. Løpet har dessuten individuell start i kokurranseklassen, noe som de fleste sannsynligvis foretrekker. Da komer du inn i din egen rytme fra første løpesteg.

Tøff stigningsprosent
Toppen og mål i sikte!
Toppen og mål i sikte!

Løvstakken opp har dessuten en uvanlig bratt løype. Deltakerne skal tilbakelegge 400 stigningsmeter på bare 2 kilometer. Det er det ikke alle motbakkeløp som kan vise til. Noen vil sikkert synes det er for bratt, mens andre liker det akkurat sånn. Utfordringsfaktoren står det nok ikke på, uansett. De er tøffe, Bergenserne!

Løyperekordene holdes av; Thorbjørn Ludvigsen: 13.11 og Kirsten Maraton Melkevik: 16.08.

Deltakere i alle aldre med godt humør.
Deltakere i alle aldre med godt humør.

Likevel er ikke dette et løp for hverken eliteløperne eller spesielt interesserte. Det er klasser for alle, både barn og mosjonister i tillegg til eliten. Er du påmeldt kan du dessuten gratis delta på foredrag et par dager for løpet. En fin mulighet for nyttige tips og gode historier, vil man tro.

Arrangøren lover dessuten grillmat og vafler til alle etter løpet, det samme gjelder teknisk t-skjorte og medalje for deltakelse.

Link til påmelding her

PS! Har du deltatt i Løvstakke opp tidligere og vil dele din erfaring med andre? Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Write A Comment