Fischer Twin Skin Speedmax, ny felleskimodell fra 2018/-19-sesongen. Foto: Fischer.

De mest spennende nyhetene fra Fischer for denne sesongen er en ytterligere utvidelse av felleskisortimentet med både en ny racingski, Twin Skin Speedmax, samt markaskia Twin Skin Superlite.

Turrenn.net har som tidligere år tatt en prat med Alf-Roger Holme, markedssjef i FINOR AS som importerer Fischer til Norge:

Det ser ut som Twin Skin Speedmax, en (i følge Fischers brosjyre (2018/-19) ´topp racing smørefri fellski for konkurranse´ for (…) ´faste forhold ved de fleste temperaturer´, red. anm.) er den ene rene nyheten når det gjelder konkurranse-/treningsski fra Fischer i år?

-Det stemmer, racingserien ellers går videre fra forrige år.

Denne antar vi åpenbart kan brukes av mange mosjonister i turrenn, men tror du, siden dere kaller det racingski for konkurranse, at noen av proffene vil kunne bruke den i World Cup, etc.?

-Det stemmer, Twin Skin Speedmax er en topp smørefri racingski med de samme fordelene i produksjon som Speedmax Plus/Cold som brukes i WC. Er det de rette forholdene vil helt klart denne skien være ypperlig for både mosjonister i turrenn og det er slett ikke umulig vi en dag kan se skiene i WC også.

Vi ser ellers i brosjyren for årets sesong at dere har et svært bredt utvalg av felleski. Kan du si noe om hensikten bak det brede utvalget, hvilke som egner seg best for turrenn, eit for trening, etc.?

-Hensikten bak det brede utvalget til Fischer på fellski er å møte den store etterspørselen vi ser nå. Fischer har som mål å kunne lage ski til alle brukere og dermed et bredt utvalg av ski for både barn/juniorer, turløpere, mosjonister og racingløpere.

Dagbladet/Din Side kåret i fjor Twin Skin Pro (Proer betegnelsen Fischer bruker på modeller som pris- og kvalitetsmessig ligger et

Fischer Twin Skin Pro, kåret av Dagbladet / Din Side til årets felleski (klikk på bilde for større versjon). Foto: Fischer.

hakk under Speedmax og Carbonlite, red. anm.) til best i test; hva er det som gjør den så bra?

-Twin Skin Pro er en suveren smal fellski for bruk til både tur og trening. En ski som passer mange. Konstruksjonen med myk bak- og fremski samt todelt fell gir disse skiene veldig godt feste og god gli. Mixfellen med blanding av mohair og nylon er slitesterk.

Fischer Twin Skin Superlight, ny trenings-/markaski med felle fra Fischer for 2018/-19-sesongen (Klikk på bildet for større versjon). Foto: Fischer.

Markaskia Twin Skin Superlite er ny i år. For turrenn.net´s lesere kan den se ut som en finfin ski for rolig trening for mosjonister som vil nyte turen og skogen/fjellet litt. Er du enig, og har den godt nok spenn og god nok føring?

-Twin Skin Superlite er en ny marka fellski for denne sesongen og vil være en ypperlig tur- og treningsski for mosjonister. Skiene er ikke ulike Twin Skin Pro i bruk og følelse, men Twin Skin Superlite er litt bredere og med innsving. Dette gjør skiene litt mer stabile og enklere å manøvrere, men ikke like raske som smalere modeller. Spennet på disse skiene plukkes ut i forhold til vekt og ferdigheter. Dette gjør at løperen vil få en god føring og gli samt godt feste. TURNAMIC® bindinger (les mer om de her) gjør det i tillegg enkelt å kunne flytte binding i forhold til ulike føreforhold.

Fischer lanserer i år en ny stav, RC Pro; hva er nytt og spennende? Er det en aluminiumsstav som er lettere med karbon? Kan man bytte stropp om man vil til den gamle tradisjonelle?

-RC Pro er en lett og sterk karbonstav til en gunstig pris. Topp Fischer racingstaver vil være noe lettere og ha noe stivere karbonrør, men ellers leveres RC Pro med samme korkhåndtak, Speed-stropp og Racelite-trinse. Kan fint bytte stropp til tradisjonelle reimer.

Fischer Easy Wax (Cold) er uten fluor og skal gi skiløperen en mulighet til hurtig påføring av mer (glid-)smurning under turen (klikk på bildet for større versjon). Foto: Fischer.

Fischer har også i noen år produsert og levert smurning: Når det gjelder de nye Easy Wax – smurningene, er de også for glid, ikke

feste?

-Easy Wax Cold og Wet med grønn kork er ny hurtigglider uten fluor til såle for bedre gli.

Fischer bruker en Race Code – logo flere steder i brosjyren; hva er det?

-Race Code er en definisjon på Fischers topp racingprodukter utviklet fra vår racingavdeling. Dette er produkter som er produsert og utviklet i samarbeid med verdens beste skiløpere. Topp Fischer standard!, avslutter Alf Roger Holme for denne sesongens gjennomgang av Fischers nyheter.

Les tidligere artikler om Fischers sesongnyheter her: 2015/-16, 2016/-17, 2017/-18

 

 

 

Write A Comment