Foto: Stig Haugen.

Furusjøen Rundt kalles med rette for eventyret i Rondane. 17. februar 2018 arrangeres skirennet rennet for 38.gang. I fjor var rennet utsolgt.

Furusjøen Rundt er et –trippelarrangement. Dvs at man i løpet av et år kan delta i både skirenn, løp og sykkelritt. -arrangøren ved Anette Lunde beskriver skirennet og omgivelsene slik: -Området ligger ved inngangen til Rondane nasjonalpark og er et av Norges vakreste fjellområder. Et fantastisk turterreng med hundrevis av kilometer med turløyper hele året. Utsikten til Rondane danner en poetisk ramme rundt Furusjøen Rundt-trippelen, også kjent som «Eventyret i Rondane».

Les reportasje om ferie- og aktivitetsmuligheter i Furusjøenområdet her.

Årets føre og forhold

Lunde forteller at det allerede er snø i løypene nå inn mot 2018-sesongen: -Ja, det er snø her. Det er ikke mye enda, men litt er kommet og noen deler av Furusjøen Rundt-rennet er kjørt og sporet opp.

Denne artikkelen fra i fjor vinter, Sol og nykjørte løyper på fjellet (onsdag 8. feb 2017) viser hvordan Furusjøenområdet kan ta seg ut på sitt beste..

I Furusjøen Rundt kan du også i 2018 velge mellom 45 km seedingsrenn eller 20 km tur-/mosjonsrenn, begge i klassisk stilart. Forhåndspåmeldingen med mest gunstig pris opphører søndag 14. januar 2018. 45 km-utgaven er seedingrenn til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet i Sverige. -Mange synes rennet passer godt som oppladning til Vasaloppet på grunn av forholdsvis lik løypeprofil, forteller Lunde.

Nye ski til rennet? Sjekk ut Turrenn.nets omtale av Fischer, Madshus og Rossignols nyheter for 2018.

Arrangøren forteller forøvrig om følgende uttrekkspremier i år:

  • Meld deg på før 1. januar og vær med i trekningen av en hytteweekend hos Rondablikk Hytter.
  • Meld deg på før 15. januar og vær med i trekningen av en smørekoffert fra Swix.

Muligheter for gjennomkjøring på forhånd i år?

I fjor hadde G-Sport Rondane forøvrig en gjennomkjøring av 45 km-løypa, men om det blir i år er i skrivende stund usikkert.

Andre viktige poeng for Furusjøen Rundt:

Når det gjelder staking og muligheten for at det blir stakefrie soner (ulovlig å kun stake) forteller Lunde at dette ikke er avgjor enda, og at det avgjøres av TD (Teknisk Delegert) fra skiforbundet. Organisasjonskomitéen for løpet, derimot, onsker ikke å ha stakefrie soner.

Løypebeskrivelse 45 og 20 km: 

FR_Renn_45

Det er start og mål ved Rudland Fjellsenter.

Fra start går det 10 spor utover Orvillingen, videre slakt nedover mot Vassmillom. Her deler traséen seg i to. Turrennet på 20 km går mot Vålåsjøen, mens seedingsrennet på 45 km fortsetter mot Kringseter og første matstasjon. Løypas første stigning opp til Smukksjøen.

Fra Smukksjøen går løypa nedover mot Vålåsjøen og møter 20 km løypa ved Vålåsjøsetrene.

Løypa fortsetter så i lett og variert terreng mot Pungen seter og andre matstasjon ved Karelen, første matstasjon for 20 km. Videre forbi Luseby og nedover mot Frybrua og tredje matstasjon.

Her deler løypa seg igjen, 20 km fortsetter opp mot Hovdemyra, mens 45 km forsetter nedover Frydalen.

Fra Frya går løypa i en bratt stigning opp mot Koltjønnhaugen, så mot Fiskedalen og fjerde matstasjon.

Emilie Kristoffersen, Lillehammer skiklubb/Team COOP, vinner 2015. Foto: Tone Sidsel Sanden.
Emilie Kristoffersen, Lillehammer skiklubb/Team COOP, vinner Furusjøen Rundt 2015. Foto: Tone Sidsel Sanden.

Herfra svinger løypa brått til høyre (90 grader) og tilbake mot Furusjøen. Løypa går svakt oppover Bergemillomsdalen i lett kupert terreng til fjerde matstasjon og

videre mot Hovdemyra.

Her møtes løypene igjen og følger traseen inn til mål.  Gratulerer, du har fullført ”Eventyret i Rondane”.

For mer info, mulighet for overnatting og påmelding se løpets hjemmesider.

Følg denne linken direkte til påmeldingen.

Write A Comment