Fredrikstad Maraton 2015. Foto: Fredrikstad IF.
Fredrikstad Maraton 2015. Foto: Fredrikstad IF.

Lørdag 22. oktober, arrangeres Fredrikstad maraton for 16. gang. Løpet har god oppslutning og i år er det gjort noen endringer i aldersinndelinger:

Nytt av året er at klasseinndelingen for de yngre klasser er endret. I stedet or klasse 17-29 og 30-39 er det nå 16-17, 18-19, 20-22, 23-34. Fra 35 og ut er det 5-årsklasser som før. Klasseinndelingen for Fredrikstadmarka Rndt harmonerer da også med klasseinndelingen på arrangørens andre løp; Fredrikstadløpet, Glommaløpet og Fredrikstad maraton.

Start og mål er som vanlig ved FIF-huset. Fredrikstad maraton løpes som 3 like runder à 14km, pluss 195m tillegg i starten, for å få korrekt distanse. Løypa er kontrollmålt av Kondis. Drøyt halve trasèen er asfalt, resten er gode grusveier. Til tross for et tyngre parti midtveis på runden, har løypa vist seg å være ganske rask. Mats Haldin har løyperekorden blant gutta. Hans bestetid skriver seg fra 2006 og lyder på 2.36.53. Blant damene har Rigmor Arge så langt vært raskest med tida 3.13.23. Også denne rekorden er fra 2006.

Den 14 km lange runden i Fredrikstad maraton ser slik ut:

Fra starten ved FIF-huset går det lett utfor den første km’en. Herfra løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til 1. drikkestasjon ved Østfoldhallen, og videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det løperne passerer 8km, svinger løypa inn langs Hatteveien med retning mot marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlates asfalten og løper inn i skogen hvor vi finner 2. drikkestasjon. Resten av runden er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset.

For mer informasjon og påmelding, se her (Fredrikstad IF´s hjemmeside), eller her:

Hjemmeside for Fredrikstad maraton

Write A Comment