birken_logo
Årets (2015) Birkebeinerrenn ble en solid revansj for både løpere og arrangør etter sterk vind og avlysning i fjor. Med kalastall for deltakelsen i årene før avlysningen var det spennende å se hvordan påmeldingen for neste års Birkebeinerrenn ville arte seg da påmeldingen åpnet i går, 29. april.

Oppdatering fre. 8. mai: I dag, dagen etter at fristen for å betale plassen (for 2016-utgaven av Birkebeinerrennet) for de som reserverte forrige uke gikk ut, melder Birkebeinerrennet ved Randi Bolstad at de nå har godt over 7000 påmeldte, noe som er på samme nivå som i fjor. 

Forts. av art. fra 30 april: I dag, en dag etter at påmeldingen åpnet, og med Klondyketilstander i friskt i mente fra tidligere års påmeldinger er det fremdeles mulig å sikre seg plass til rennet 2016.

Rennet 2010 167844

Turrenn.net har snakket med presseansvarlig Randi Bolstad om interessen for neste års renn. Hun melder om en interesse på nivå med fjoråret: -Det er en jevn fin påmelding, med ca 5000 påmeldte nå én dag etter at vi åpnet for påmelding. Det er omtrent på nivå med fjoråret. Men vi tror på bakgrunn av de gode tallene fra spørreundersøkelsen vår, der 4 av 5 sier at de vil komme tilbake på gode deltakertall også til neste år.

Hvilke forventninger har dere til når det blir fulltegnet? -Det er vanskelig å spå om det blir fulltegnet, men vi har god tro på at de 13 000 som var her i år kommer tilbake neste år. Og så vil vi jo anbefale folk å melde seg tidlig på, for jo tidligere man er påmeldt, jo bedre fungerer Birkebeinerrennet som et godt treningsmål. Ellers synes vi det er viktig at vi nå har rettet blikket mot Birkebeinerløpet den 13. juni, og at vi har rabatt for de som vil delta på Birkebeinertrippelen (løp, sykkel, ski; red. anm.). I den forbindelse synes vi også det er artig å fortelle at UltraBirken løp nå er godkjent som kvalifisering til Ultra-trail Mont Blanc (les mer her) og gir ett poeng. Dette er et kvalitetsstempel i ultramiljøet og vi håper at enda flere ultraløpere vil finne veien til Lillehammer 13.juni. 

Når det gjelder skirennet neste år, det har vært et par snøfattige vintre, tror dere det påvirker interessen og påmeldingen?                     -Manglende snø og at folk ikke får gått på ski , kan være en forklaring . Variasjoner fra år til år må vi regne med når vi driver med Norges største idrettsarrangement, avslutter Bolstad.

Write A Comment