Turrennet Skardilten arrangeres av Skaret Skiforening og Molde og Omegn Idrettsforening lørdag 6. februar.
Rennet arrangeres i år for 14. gang, og passer for alle og er en del av nyvinningen Moldetrippelen. Rennet går over 23 km eller 46 km. 46 km-løpet er godkjent som seedingrenn for Birken.

Arrangøren melder om foreløpig gode snøforhold for rennet, og de har gode forhåpninger om at de forblir slik frem til rennet.

Løypeprofil Skardilten
Løypeprofil Skardilten. 46-km´s rennet er to runder á 23 km. med stigning på 436 meter pr. runde (totalt 872 m.).

circle_skardilten2

Skardilten 2015 ble arrangert for 13. gang lørdag 14. februar på Skaret Skisenter i Molde. Mildværet den siste uka hadde da gjort at arrangørene MOI og Skaret skiforening hadde valgt å la rennet gå i den tradisjonelle rundløypa på 10 km. På tross av litt yr ved starten, ble rennet gjennomført med gode spor og stabile snøforhold for alle. Seeding-rennet på 40 km til Birkebeinerrennet gikk over fire runder med ialt 113 deltakere.

circle_skardilten3

Best av mennene var Harald Birkeland Larsen, MOI (M18-19) med tiden 2:05:58, foran Lars Petter Hauge, EY BIL (M25-29). Fjorårets vinner Leif Harald Sættem, Skaret Skiforening (M40-44) ble nummer tre.

Kvinneklassen ble vunnet av Benedikte Liepelt, Ekko Aureosen (K40-44) med tiden 2:28:07, foran June Vestavik, MOI (K40-44), med Ellen Jendal, Team EJ Kristiansund (K45-49) på tredjeplass.
Det ble også gjennomført et 20 km turrenn med 13 deltakere. Best i kvinneklassen var Anni Røe, Team Raske Jenter, mens Jan Nygaard, Skaret Skiforening vant herreklassen.
Realt klisterføre førte til at enkelte etterhvert slet med noe dårlig feste i en krevende løype. Arrangørene fikk ellers mange godord fra deltakerne for fine spor og et vellykket arrangement.

Nytt av året; Moldetrippelen!

Nytt av året er en helt ny Trippel-konkurranse i Molde:

Skaret Skiforening, Molde Cykleklubb og Molde og Omegn Idrettsforening har gleden av å invitere til årets nyvinning MoldetrippelenEr du tøff og tar utfordringen kan du smykke deg med t-skjorte med påskriften Moldetrippelen, og tar du den lengste varianten Moldetrippelen SUPER.

Trippelen består av 3 fullverdige arrangement i seg selv, der arrangørene ønsker å motivere og premiere for deltakelse i alle disiplinene. Skirennet Skardilten arrangeres i starten av februar, fjelløpet Molde 7 Topper arrangeres i slutten mai og sykkelrittet Molde Challenge arrangeres i midten av juli. De tre foreningene forteller at de har gått sammen om Moldetrippelen for å skape en utfordring man kan ha som treningsmål året igjennom.

Moldetrippelen arrangeres for første gang i 2016. Har har man faktisk sjansen til å bli med fra aller første konkurranse! Følg arrangementet på Facebook.

 

Write A Comment