Arnljot Gelline og hans to følgesvenner på ett par ski. (Tegning av Halfdan Egedius i «Snorre»).

Arnljot Gelline-rennet ble startet allerede i 1935 og regnes som Norges 6. eller 7. eldste. Rennet skal hedre mannen bak rennets navn, Arnljot Gelline, en ´legendarisk kjempe og stimann som levde fredløs i Jämtlandsskogene´ . Rennet går i 20. og 25. km klassisk stil og arrangeres i Verdal.

Rennet skal ha tatt inspirasjon fra Birkebeinerrennet med den motivasjon at også inntrøndelag måtte ha et liknende renn. En løytning ved navn Jon Marius Suul (1884-1961) skal være den som satte tanken ut i livet. Etter hvert fikk han med seg Vinne skilag (stiftet 1906), arrangøren av rennet frem til i dag (sammen med Inndal IL som medarrangør). Les alt om rennet i vedlegget i linken under:

Arnljot gelline historie.

Fra Arnljot Gelline-traséen. Foto: arr.

Arnljot Gelline-rennet opererer som Birken med merker for gode prestasjoner og hadde også tidligere krav om ryggsekk, en dette ble droppet fra 1965.

Traséen går fra Sul til Okkenhaug / Vinne i Trøndelag.

Fra Arnljot Gelline-traseen. Foto: arr.

Program arnljot gelline 2018

Mer info og påmelding.

Write A Comment