Eirik Kurland Olsen vinner tidligere utgave av Jungerløpet. Foto: Arr.

Jungerløpet arrangeres av Vestfossen IF, men på grunn av noen vinter med dårlige snøforhold har de måttet vente på å få arrangere 40.-årsjubileumsrennet.

Richard T. Olsen, som har ansvar for påmelding og tidtaking forteller at i år blir det det 40. året som Jungerløpet arrangeres. -Vi har vært litt uheldig med snø, så vi prøver for 4. gang å arrangere 40 års jubilium, smiler han. -Jungerløpet har alltid vært arrangert på ski, og tidligere hadde vi et løp på beina også, forteller Olsen.

Vestfossen IF stor idrettsforening

Vestfossen IF er et av nedre Buskerud sine største idrettslag med mye ulik aktivitet. I tillegg til tur- og trimrenn i langrenn driver idrettsforeningen med både fotball, håndball, turn, tennis, trim og allidrett.

Start ved Ormåsen skistadion

-I Vestfossen, som ligger mellom Drammen og Kongsberg, finner vi Ormåsen skistadion; her starter rennet og det går videre i skauen rundt Jungervannet, derav navnet, forteller Olsen. -Løypa er lett kupert terreng, en fin trasé som passer for veldig mange å gå. Det er et veldig fint turrenn rett i overkant av 20 km, med høydeforskjell på ca. 100 meter. Det er lite fiskebeinsmoter, så det er mulig å gå vanlig hele veien, lover rennets påmeldingsansvarlig.

Klargjøring før start. Foto: Arr.

Distanserenn – to alternativ løyper for barn og ungdom

-Vi har også et distanserenn for de yngre. I klassen mellom 13-16 år er det en lett kupert skogsløype på 12 km i stedet, og vi benytter lysløype anlegget på Ormåsen til en 5 km runde for klassene 11 og 12 år. Vi er et av få renn for 11-16 år som faktisk er såpass lang, sier Olsen. Det var stor suksess når vi arrangerte KM distanserenn i disse klasser og løyper for noen år siden, legger han til.

Tidtaking og trim uten tid for voksne

-I selve turrennet er det stort sett folk som er mosjonister og opp til aktive. Men vi har også en trimklasse hvor man kan starte når man vil mellom kl. 09-11 og der går det også mange. Totalt sett har vi hatt fra 200-250 deltakere de siste årene. Det er litt lite påmeldinger frem til nå, men slik er det som regel, så vi håper å kunne nærme oss samme antall også i år, understreker Olsen.

Supre forhold

-Ja, i år er det topp forhold, løypa er klar, svarer Olsen umiddelbart når vi lurer på forholdene. -Sporsetterne er klare og det skal bli veldig bra. Løypa er kjørt hele året og om man ser på kartet i invitasjonen kan man trene i den allerede nå, det er lett å finne frem i løypa.

Kafeteria, smøretelt og flotte premier

Avslutningsvis mener Richard T. Olsen at Jungerløpet skal kunne gi noe mer til deltakerne enn bare selve rennet og rett inn i bilen etterpå. -Det er et veldig fint renn å gå, lettkupert, det går inn i skogen, og er sosialt og hyggelig. Vi har kafeteria og har lagt opp til at det skal være ålreit å komme, at det er litt rundt i tillegg. Derfor prøver vi også å få til å sette opp smøretelt fort de som trenger det, og som vil diskutere dagens valg med andre likesinnede. Og ikke minst, vi har flotte premier hvorav flere uttrekkspremier blant deltagerne, bare å la seg friste av invitasjonen, avslutter påmeldingsansvarlig for Jungerløpet, Richard T. Olsen.

Link til rennets hjemmeside

 

Write A Comment

*