– Velkommen til oss 25. februar, sier fra venstre Kjetil Skullerud og rennleder Kristian Gaarder. Foto: Arr.

Gransmarkrunden går på Totenåsen sør for Gjøvik (mellom Toten og Hurdalen) og er et 18 km langt turrenn i flott turterreng med start og mål i Lensbygda.

Torbjørn Koch, leder i skigruppa i Lensbygda sportsklubb, forteller at rennet har en over 30 år lang historie. -Jeg har prøvd å grave litt men det var ikke lett å finne nøyaktig startår, sier han. –Men det har aner fra ca. midt på 80-tallet. Noe særlig mer enn det kjenner jeg ikke til, dessverre. Jeg vet er at det var det flere turrenn i Østre Toten før, Totenrunden og andre, men hvorfor bare Gransmarkrunden finnes fortsatt, vet jeg ikke.

Satser på nytt igjen nå

-De siste årene, som jeg husker, har vi hatt opp i mot, og så vidt over 100 deltakere. Men noen av de siste årene har det ligget litt med brukket rygg, det har vært vanskelig å finne nok folk til å være med å arrangere. Men nå har vi en mer offensiv skigruppe så nå satser vi igjen, og håper på masse folk! Vi har elektronisk påmelding men ikke flere enn ti påmeldte pr 14. februar, så får håpe folk melder seg på, sier Koch og krysser fingrene.

Utvider trolig med kortere barnerenn på sikt

– Turrennet har aktiv klasse med tidtaking og mosjonsklasse uten tidtaking. Alle deltakere premieres, dessuten blir det større premier til de tre raskeste kvinnene og de tre raskeste herrene. -I år er det ett renn på 18 km og det er det. Vi har ikke planer om kortere og mer barnevennlige runder i år, men vi får se om vi klarer å få det til på sikt, vi har snakket om det, understreker han. -Vi stiller uansett med god oppvartning etter fullført løp, sier Koch. -En sportshytte med salg av mat; karbonader, lapskaus, kaffe, kringler, lefser, m.m.

Løypa stort sett snill, men med noen tøffe motbakker

Torbjørn Koch gir oss en kjapp beskrivelse av løypa: -Etter litt utfor rett etter starten går den ut i relativt enkelt stigende terreng. Det er jevnt stigende, og så drikkestasjon midtveis. Rett etterpå er det et par kraftige motbakker. Siste halvdel går i flatt og jevnt, delvis nedover, åpent og fint myrterreng. Sånn sett er løypa snill og fredelig stort sett, mener Koch. Meg bekjent er løyperekorden 52.26, og den ble satt 2011. Den ble satt av Espen Østlien fra Østre Toten skilag. Kanskje denne kan slås i år?

Link til påmelding

 

 

 

 

Write A Comment

*