Fra starten av en tidligere utgave av Fyrivangrennet. Foto: Arr.

Fyrivangløpet går i Nes kommune i Akershus, med start fra Ihlangsvangen. Det blir satt opp skilting til startområdet fra innfartsvei(er) i området. rennet går i klassisk stil.

Arild Hagen fra Halsås og Omegn skilag forteller om bakgrunnen for rennet: -Så vidt jeg vet, ble det første rennet arrangrt illegalt under krigen. Så har det vært litt til og fra etter det. Fra -77 og til i dag har det likevel vært arrangert hvert år da det har vært snø. Og fra samme årstall (-77) har det vært omtrent 1550 forskjellige deltakere som har vært med, forteller Hagen. -På 80-tallet var det ca 250 deltakere, men de siste årene har det vært rundt 40 deltakere i snitt pr år, så alle som måtte tenke på å komme er hjertelig velkomne, sier han.

Forholdsvis flat løype med men noen motbakker

-I år blir dessuten hele løypa kjørt med løypemaskin, som i stor grad går på skogsbilveier, mens før kjørte vi deler av den med scooter, forteller Hagen videre. -Løypa er forholdsvis flat, men med et par lange stigninger og dertill utfordrende utoverbaker etterpå. Men nå er det kommet så mye snø så vi har en utfordring med å få lagt opp løypa slik det var tenkt, påpeker Hagen og beroliger: -men det blir uansett en løype på 23 km men kanskje med noen justeringer fra de opprinnelige 26 km.

Hagen tror forøvrig det kan bli tungt å stake hele rennet om man tenker på det. -Jeg snakket med et par kjentfolk ang staking, og de mener det blir en tøff oppgave, selv med fast underlag. Det er spesielt én lang og bratt motbakke, sier han om den saken.

Arne Moen Primus motor

På spørsmål fra turrenn.net om det er noen spesielle som har engasjert seg ekstra i rennet forteller Hagen: -Det er én som har brukt å være med å arrangere i mange, mange år, og som har gått rennet 38 ganger, det er Arne Moen. Han har vært en Ildsjel i klubben i mange år og har vært motoren og drivkraften bak løpet like lenge.

Startnummerutdelingen starter kl 10.30 og starten på rennet går kl. 13.00.

Write A Comment