De tre beste fra 2009: Vegard Boe Marthinsen (t.v.) Ole Jakob Næss og Simen Haugen: Foto: Arr.

Gjerpen IF arrangerer hvert år Svanstulrennet nord for Skien. I år feirer klubben 100-årsjubileum og turrenn.net har i den forbindelse fått i oppdrag å videreformidle til Petter Northug Jr. at han er invitert – reise og opphold betalt – til å delta i Svanstulrennet i stedet for å se 5-mila i OL på TV.

–Det hadde vært morro når femmila går, om Petter hadde vært med i Svanstulrennet i stedet, sier Olav Doksrød som er rennleder. – Det er jo et jubileumsrenn som er mye viktigere enn ei OL femmil. Men han er vanskelig å få kontakt med, så kanskje Turrenn.net kunne formidle innbydelsen til trønderen, spør Doksrød spøkefullt i e-post til oss. -Han skal få dekt reise og opphold og noe attåt, sier Doksrød med et glimt i øyet, men understreker at invitasjonen er seriøs og hjertelig.

Fin løype på 28 km i gammelt seterområde

Doksrød beskriver løypa i Svanstulrennet, som egentlig er et gammelt seterområde, som en fin løype som er ganske flat på starten og slutten men med bratte partier midt i. Distansen er 28 kilometer og det arrangeres konkurranseklasse og turklasse.

Gjerpen IF 100 år

Arrangørklubb Gjerpen IF feirer som sagt 100 år i år og i tillegg til ski driver klubben med fotball, håndball, friidrett og volleyball. Klubben har opp gjennom årene tilegnet seg et moderne klubbhus, kunstgressbane og hall. Les mer om Gjerpen IF her.

Fra starten i Svanstulrennet 2009. Foto Per Espen Fjeld.

Svanstul nord for Skien

Stedet Svanstul, der rennet går ligger nord for Skien by. –Det er et fjellområde 600 m over havet, som er veldig snørikt, og ligger mellom Skien og Kongsberg, forteller Doksrød:  -Svanstul er det det mest brukte skiområdet i Skien kommune. Det er hit folk kommer for å gå på ski. Det er veldig fint opparbeidet skiløyper, men det er ikke kommunen som kjører løypene, presiserer rennlederen, -det er det grunneieren Løvenskiold-Fossum som gjør.

Selve rennet ti år

-Svanstulrennet har eksistert siden 2008 men det er ikke så mange deltakere; oppunder 100 stykker. Det er konkurranse- og turklasse. Det var skigruppa i Gjerpen IF som så at det var veldig fint potensiale oppe på Svanstul. Det er lett å arrangere her, og grunneier legger forholdene til rette. De kjører løypa for oss og vi får låne Stjernehytta, der det er start og målgang, orienterer rennleder Doksrød. –Det er et godt samarbeid mellom skiklubb og grunneier, understreker han.

Løyperekord holdes av lokale Mikael Gunnulfsen

Vi har som regel løpere fra Vestfold, Telemark og noen ganger Aust-Agder, Buskerud og Oslo, forteller Doksrød, og fortsetter med å forteller at det er Mikael Gunnulfsen (25 år), en lokal løper som har løyperekorden på 1.24. -Han slår Northug nå i NM!, mener Doksrød, og legger dermed kanskje opp til en forhåndsduell på Svanstul…? –Gunnulfsen var veldig god i klassisk i fjor under NM på 3-mila med skibytte. Han var førstemann inn til veksling. Mikael hadde en veldig god sesong i fjor men var mye syk. –De trener for mye og kler seg for dårlig for tiden, spøker rennlederen.

Ta med bankkort til bommen!

For å komme til rennet på både Petter Northug Jr. og alle andre kjøre til Skien, og så ta veien nordover mot Valebø. Og på den veien, etter 12 km, så står det godt skiltet til Svanstul. -Og husk, avslutter rennleder Doksrød, det er bare mulig å komme gjennom bommen på veien opp med bankkort!

Link til hjemmeside og påmelding.

Write A Comment