Fra traseen i Vindfjelløpet. Foto: arr.

Vindfjelløpet er et turrenn i klassisk stil som i 2018 arrangeres for 62. gang den 11. februar. Løpet går i vekslende skogsterreng i et attraktivt turområde i Siljan-, Kongsberg- og Larvik kommuner i Vestfold.

Vindfjelløpet starter på Viddaseter (merket fra fylkesvei 32), og har målgang i Fylkesanlegget for langrenn i Borgen, Svarstad. Løypa er 41 km lang med tre drikkestasjoner. Rennet er seedingrenn for både Vasaloppet og Birkebeineren. Vindfjelløpet har også et kortere løypealternativ på 26 km for trim, familie og ungdom.

Test felleski (2018): Atomic Redster, Rossignol R-Skin og Fischer Twin Skin.

IMG_5255Ole Tallakstad hos arrangøren formidler i år at: -Det er masse snø og flotte forhold! Siden vi har brukt reserveløypa tidligere har det vært en liten diskusjon om orignallløype eller reserveløype, men i år går i det i orignalløypa og det mener vi er den beste.

-Vi har dessuten nettopp hatt briefingmøte; alt er på stell og vi ser nå bare frem til å arrangere løpet, konstaterer Tallakstad glad og tilfreds.

Rik dokumentasjon av historien

Vindfjelløpet arrangeres som nevnt i år for 62. gang og således har det uungåelig fått en rik historie. Vindfjelløpet er så heldig at folkene bak har samlet disse historiene i trykt (les: digitalt) format. Her kan du lese om de ulike traséene som er brukt, konkurransen blant venner, Adelskakelender for rennet, jentenes inntog, og ikke minst er en egen seksjon tilegnet det uvururderlige løypemannskapet, og alle de andre frivillige budragsyterne som trengs for at vi andre kan slite oss ut på to plankebiter (og skryte av det etterpå…). Hele historien kan du lese her.

Fakismile fra det digitale heftet med hele Vindfjelløpets historie.

Og hvis du er av typen som liker historisk sus og tradisjoner kan du sjekke ut denne siden med videoer fra/om Vindfjelløpet fra helt tilbake til 1953!

Løypeprofil Vindfjellrennet.
Løypeprofil Vindfjellrennet (klikk for større versjon).

LØYPEBESKRIVELSE (dersom org.-trasé velges også i år)

Tur 41 km: Løypa går i et åpent skogsterreng og er lett småkupert. Starten (Viddaseter) ligger på 500 m.o.h. Løypas høyeste punkt er ved Jomfruvann på 570 m.o.h.

Løypekart Vindfjellrennet.
Løypekart Vindfjellrennet.

(spurtprispunkt). Mål (Borgen skiarena) ligger på 230 m.o.h. Drikkestasjoner etter henholdsvis 11,5 km, 22 km og 32 km.

Trim 26 km: Løypa følger delvis samme trasé som lang løype, og har delvis sin egen trasé. Denne løypa er særdeles lettgått uten store stigninger. Løypa har to drikkestasjoner.

OBS! Arrangøren oppfordrer til å bruke og bestille buss til start da det er få parkeringsplasser!

For mer informasjon og påmelding klikk her.

 

Write A Comment