Flotte forhold på Norefjell ti Norefjellrennet. Foto: Ivar Bjerregaard.

Norefjellrennet skal være en familieopplevelse hele dagen i nydelige omgivelser – arrangert av Krødsherad IL. I dag har rennet først og fremst fokus på turrennløpere og trimmere.

Ivar Bjerregaard var med i oppstarten av Norefjellrennet. Han forteller at det startet i 1980-åra: -Da holdt vi på en 6-7 år, og så ble det stopp i slutten av 80 åra. Så startet vi opp igjen for ti år siden. Da samarbeidet vi med noe som heter Norefjell Utvikling. Vi satset stort på Norefjellrennene. Vi hadde hele det svenske landslaget her, og blant andre Dario Cologna. Vi var med i Ski Classics, og det preget også løpet. Da ble det tv overført, med helikopter hengende i lufta, forteller Bjerregaard. –Det var vel 2009-2010, anslår han.

Bjerregaard fortsetter: -Etter hvert trakk Norefjell Utvikling seg ut. Nå er Krødsherad Idrettslag som har stått for arrangementet de siste åra. Så vi har moderert oss litt mer og vi har ikke de toppløperne som vi hadde den gangen. Vi har satset mer på et renn for den vanlige turrennløper og trimmerne.

-Eggeddal Idrettslag var også med tidligere, men nå kjører Krødsherad IL alt selv. Da var de Eggedal som stod på matstasjonene rundt om i løypa forteller han. Ivar Bjerregaard, som var rennleder før, men har trukket seg tilbake nå, trekker for øvrig frem Gunnhild Skinnes Bjerkerud som har gjort en veldig stor jobb: –hun har vært rennleder de siste åra, og stått på. Selv skal han gå rennet hvis skulder´n blir i orden, ler han.

Gjort om løypene – noe lettere og mer værsikkert

Ivar Bjerregaard forteller at løypene er gjort litt tryggere mot vær og mindre krevende enn hva de var før: -Løypene var veldig harde før. Da startet vi på 800 moh. og de gikk opp til 1460 meter over havet. Nå kjører vi løyper i mer lett terreng, slik at alle kan gjennomføre nå, egentlig. Det er lett og fint terreng som er veldig værsikkert også, understreker Bjerregaard. -Nå går det så vidt over 900 meter, og det er ikke noe fare med vind og slikt.

-Vi synes jo vi har fine løyper her oppe, litt i skogsterreng og litt i fjellet, fortsetter han. Løypa går i glissen skog og en del myrpartier. Vi benytter oss av eksisterende løypenett i Norefjell.

Mye som skjer ved siden av rennet

Arrangøren av Norefjellrennet er i dag opptatt av at det skal være et renn for alle: -Vi vil at folk skal få en fin tur. Vi lager også et opplegg på stadion. Det er start og mål ved Norefjell Spahotell og det er mye aktiviteter for at det skal bli gøy hele dagen gjennom. Vi håper derfor at det kan bli en del familier som vil gå der. Det er to distanser, trim på 21 km og den lange løypa på 42 km (løypa på 21 km også går på tid for de som måtte ville det). Inne på hotellet vil det trolig bli livebilder fra rennet på skjerm (fra snøscooter ute i løypa) og kommentering via høyttaler. Det blir også grilling og matsalg, og for overnatterne blir det livemusikk og DJ. Det bør bli en fin dag oppe på Norefjell, en god opplevelse hele dagen, mener Bjerregaard.

Når det gjelder tilslutningen til rennet er det veldig mange fra Oslo som kommer, og Østlandet, fortsetter Bjerregaard. -Vi håper det kommer enda flere lokale, men det er jo en del fra Oslo som meder seg på, da. Vi har hatt over 500 deltakere på det meste, og det burde bli stort besøk med slike forhold, fordi det er helt fantastiske forhold, helt rått, avslutter han.

Anders Aukland er trolig den som har vunnet flest renn av de som har deltatt mange ganger.

Mer info og påmelding.

 

Write A Comment