Rottefella og svenske Racefox har i dag sluppet en pressemelding der de annonserer at de går sammen om å utvikle nye produkter sammen.

Rottefella er en gammel og kjent norsk leverandør og produsent av bindinger, men svenske Racefox er kanskje mindre kjent. Racefox har laget en digtal teknikktrener som turrenn.net har omtalt tidligere, og omtaler seg selv som et AI (artificial intelligence) selskap.

Avtalen er todelt og går ut på at Rottefella får enerett til distribusjon i Norge av Racefox´s teknologi i Norge. De skal altså i tillegg utvikle nye produkter sammen.

«Teknologien bak Racefox-appen er basert på avansert bevegelsesanalyse utviklet ved RISE SICS och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hver skiløper har sin unike stil, og med Racefox-appen får du tips om hvordan du kan forbedre din teknikk i sporet. En ekstra gevinst er at app’en også gir deg gode råd om hvordan trene for å nå målet ditt.», skriver selskapene i pressemeldingen.

Rottefella har også nylig lansert sin nye binding MOVE, (bl.a. i samarbeid med Madshus), som skal gjøre det mulig å flytte bindingen (for bedre feste eller glid) under fart.

– Vi i Rottefella har lansert verdens første elektriske skibinding, og da vi fikk se hva Racefox hadde utviklet ble vi veldig entusiastiske til å samarbeide. Kunstig intelligens (AI) og Big Data vil gi enorme muligheter i fremtiden, og vi har ikke funnet noen andre med en så gjennomført løsning for langrennsløpere, sier Torstein Myklebostad, Adm. Dir. i Rottefella.

-Sammen med Racefox vil Rottefella nå utvikle digitale grensesnitt for å både kunne justere bindingene via mobilen, og i fremtiden kunne lage automatiserte løsninger som gjør at bindingen flytter seg selv ved behov, sier selskapene avslutningvis i pressemeldingen.

Les flere artikler om turrennutstyr her.

Fremtidens digitale løsninger i skisporet

Racefox skriver på sine hjemmesider (racefox.se/rottefella) dessuten at Rottefellas nye MOVE-system kan kobles digital sammen med Racefox sitt digitale system, i første rekke en app på brukerens telefon. Racefox, som med sin innebygde teknologi måler langrennsløperens teknikk og kraft. Den kan – i følge produsenten – dermed fortelle deg via appen hvordan MOVE-bindingen bør være innstilt.

Neste år kan det bli enda bedre. Da skal Rottefella og Racefox lansere samme system, men helautomatisk; med andre ord elektrisk og automatisk justering av bindingsposisjonen din avhengig av terrenget du går i.

Fremtiden ser ut til å være helautomatisk.

Sesongnyheter fra skiprodusentene.

 

Write A Comment