Vinnere av bedriftsløpet 2014 skåler i sprudlende drikke. Foto: Johannes Hoel.
Vinnere av bedriftsløpet 2014 skåler i sprudlende drikke. Foto: Johannes Hoel.

Risør Konvoi Maraton er helmaraton og en del av Risør Festuke, en uke med fokus på idrett, kultur og handel. Løpet er spesielt dedikert til minne om Krigsseilerne og deres etterlatte og arrangeres for tredje gang i år. Løpet går søndag 1. oktober, og er i år også offisielt NM for senior- og veteranklassene.

For 6. år på rad inviterer Risør Festuke alle til aktiv høstferie i Norges Kulturkommune (i 2015 Norsk Kulturforum); Risør, den hvite by ved Skagerrak. Med fokus på idrett og kultur ønsker arrangøren å skape aktivitet på det som ellers er en stille tid av året. Alle kan delta, fra de helt unge til de aller eldste, enten man er en «nyter» eller aktiv utøver på verdensnivå. Man kan stille i ulike distanser utenom helmaratondistansen, som bl.a. Risørmila og eget barnemaraton.

Hoka løpesko i uttrekkspremie

Hoka løpesko deles ut til klassevinnere og i tillegg loddes tre par ut på startnummer. Alle som fullfører distansen de er påmeldt får også utdelt medalje.

Vinneren av Risør-rittet i 2013 (herrer 17 år), Carl Fredrik Hagen ble forøvrig senere U23-verdensmester i vintertriathlon og vant dessuten 2015-utgaven av Birkebeinerrittet for syklister. I 2017 arrangeres dessuten både Risør Triathlon den 30. september, og Risør Grand Prix (sykkel) den 7. oktober.

Fint vær, spenning i lufta og masse folk i Risør Festuke. Foto: Johannes Hoel.
Fint vær, spenning i lufta og masse folk i Risør Festuke. Foto: Johannes Hoel.

Risør Festuke er Risørs nyeste festival (men med et par år på baken nå) og en av de fire festivalene Risør kommune fokuserte på som nasjonale/internasjonale festivaler i sin søknad om å bli Norges kulturkommune.

Alle muligheter i Risør

– Vi håper du gjennom de 10 dagene Risør Festuke varer finner noe du kan delta på, enten du vil nyte omgivelsener, delta aktivt i våre mange arrangementer, eller benytte deg av de mange tilbud våre sponsorer og støttespillere kommer med under Festuka, og uansett er du hjertelig velkommen. Det brede programmet finnes på internett – og husk at vi ikke er perfekte, men gjør vårt beste for å bidra til aktiv høstferie i Risør, den hvite by ved Skagerrak!, hilste Jan Einar Henriksen i Risør Festuke til alle interesserte i 2015.

For mer info og påmelding – se Risør Festukes hjemmesider.

Write A Comment