Balestrand opp er et motbakkeløp av typen der man løper fra fjordkanten til fjelltoppen. Det er mange løp som vil hevde at de har landets beste utsikt fra toppen – og Balestrand Opp utenfor Sogndal bør være en av de.

11392857_1632620133648972_7173167885449710380_n

Balestrand Opp går lørdag 16. september 2017. Løypa starter foran Kviknes hotell i Balestrand sentrum med målgang etter 5,8 km på fjellet Raudmelen 972moh. Med nesten 1000 høydemeter stigning er dette blant de krevende motbakkeløpene. I Balestrand Opp er det påbudt med sekk med klær. Ambisjonen til arrangøren er å kople et attraktivt motbakkeløp til fokus på folkehelsa. Derfor er det eget seminar med fokus på nettopp folkehelse kvelden før (fredag), bla.a. med Geir Kåre Resaland fra Høgskulen i SFJ som presenterer ASK-prosjektet (Activ Smarter Kids). Etter løpet kan man delta på både egen middag og intervju med Marius Bø – «Toppspelarutviklar» i Sogndal fotball..

Arrangøren beskriver fjellet deltakerne skal opp på slik (http://www.balestrandopp.no/fjellet-raudmelen/):

«Fjellet Raudmelen 972 moh ligg rett ovanfor Balestrand tettstad. Dette er
innfallsporten til turistbygda frå sjøvegen. Turstien frå sentrum og til toppen er godt opparbeid og merka som del av eit variert stinett. Den T merka stien inviterer til lengre turar inn i eit fjellområde med storslagen utsikt både over Sognefjorden, Esefjorden og Fjærlandsfjorden. På klare dagar kan du sjå toppane i Horrungane i horisonten mot øst. Raudmelen har truleg fått namnet på grunn av den varme fargen fjelltoppen får i låg kveldssol slik det går fram av bildet.

Mange turistar har begeistra omtalt turen til Raudmelen:

“One of the world’s best hikes”

«I’ve hiked all around the world. This is one of the most breathtaking hikes I’ve ever been on. We started at the main trailhead and made our way up. It took us about 3 hours to get to the top with plenty of breaks to enjoy the views.»»

Løypebeskrivelse Balestrand Opp
Løypebeskrivelse Balestrand Opp

Premiering og praktisk info

Ved siden av pengepremier til de tre beste damer og menn, vil det bli premiering i alle klassene. Les mer om premier og praktisk info her.

Løpsutviklinga blant de beste og stemningen langs løypa vil bli formidlet av speaker Henning Rivedal.

Løypeprofil Balestrand Opp
Løypeprofil Balestrand Opp

Les mer, se vakre bilder av Balestrand og meld deg på her

Write A Comment