Fra Birken 2016. Foto: Geir Olsen /Birken.

Birkebeinerrittet feirer i år 25 år og markerer det på flere måter. «Retro»-pulje og heder og ære til alle som har deltatt i alle ritt er blant høydepunktene i år.

Tekst: Steffen R. Larssen. Foto: Geir Olsen /Birken

Men nyhetene er flere:

Alle ritt samme dag

-Alle sykkelrittene arrangeres på en og samme dag, det vil si HalvBirken, UltraBirken og Birkebeinerrittet, forteller Informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birken (PS, BarneBirken i Lillehammer og UngdomsBirken arrangeres søndag 27. august). Hun fortsetter: -det blir også ekstraservering og kos på Kvarstad Hvis du bruker god tid over fjellet, blir det ekstraservering, grilling og kos på Kvarstad. Her kan du ta en pust i bakken, sitte på halmbunten og kose deg på matstasjonen, sier hun.

Fra Ungdomsbirken 2016. Foto: Geir Olsen /Birken.

Egen «retro»-pulje med Rune Høydahl 

I anledning Birkebeinerrittets 25 års-jubileum innføres det også en retropulje. Bolstad har en klar oppfordring til deltagerne: -Ta frem ditt gamle, kule sykkelantrekk, din gamle sykkel og gjennomfør rittet som retrosyklist! Rune Høydahl som har vunnet rittet 6 ganger, stiller som retrosyklist.

Sykkelverter med vimpler
Sykkelverter stiller på startstreken for de som ønsker en motivator over fjellet fra Rena til Lillehammer, forteller Bolstad: -Vertens oppgave er å gjøre turen hyggelig, bidra med sin ekspertise som kjentmann i løypa, bistå med teknisk hjelp ved behov og være en trivelig turvenn for de som sykler i nærheten.

Fra Birkenritt nummer 24 i 2016. Foto: Geir Olsen /Birken

Birken ærer alle tidligere vinnere og alle som deltar for 25. gang. Det blir egen seremoni både ved Håkons Hall og i Elvegata for disse deltagerne. Nesten 50 personer får oppleve denne hederen! Det bør være lett å finne Birkenstemningen i Rena sentrum før rittet. Arrangøren lover Birkenshow, sykkelshow, konkurranser og mattilbud fredag kveld. Kl 19.00 får du Birkentips kvelden med bl.a av rittets første vinner Ole Kristian Silseth som også skal sykle for 25. gang. I Lillehammer sentrum blir det også underholdning, musikk og konkurranser i Gågata. Storskjerm med direkteoverført TV-sending fra NRK, After Bike  og premieseremonien for eliteklassene skjer i Elvegata – her blir det After Bike og god stemning. Butikkene har langåpent og byens restauranter er pyntet til fest.

…kanskje burde også Per Eide (Holmenkollen i Oslo), 86 år gammel, også få en utmerkelse. Han deltar for 14. gang! Forøvrig er Akershus, Oslo og Hedmark fylkene som stiller med flest deltakere i årets ritt. Svalbard, Troms og Finnmark stiller med færrest, henholdsvis 1, 3 og 3.

Deltaker Lars Krogsveen viser triks under rittet i 2016. Foto: Geir Olsen /Birken.

Ny startarena og løype for UngdomsBirken sykkel
UngdomsBirken sykkel har i 2017 start- og målgang ved Håkons Hall. Utviklingen av området rundt Håkons Hall har gitt oss muligheter til å lage en ny og variert løype. Løypa for 12-14 år er 7,5 km og løypa for 15-16 år er 9,5 km. Se løypebeskrivelse, løypekart og løypeprofiler på birkebeiner.no. Det bli enklere logistikk for alle: se sak på Birkens sider: http://www.birkebeiner.no/Views/Pages/ArticlePageTemplate.aspx?id=3209&epslanguage=no

Start- og resultatlister

Start- og resultatlister for alle arrangement ligger på www.birkebeiner.no. Start- og resultatlister sortert på postnummer leveres av NTB.  

Frakting av biler din fra Rena til Lillehammer

Orker du ikke sykle tilbake etter bilen din?
Auto Transport Service frakter bilen trygt frem til Lillehammer, mens deltagerne sykler over fjellet.

Write A Comment