Stornebba Opp går i vakre omgivelser i Vistdal i Nesset i Møre- og Romsdal. I fjor hadde løpet dessuten 5-årsjubileum.  Løpsdato 2017 er 20. august. 2015 satte en av landets aller beste motbakkeløpere Johan Bugge løyperekord i løpet (27.00).

Kari Vikhagen Gjeitnes på vei opp Stornebba.
Langrennsløper Kari Vikhagen Gjeitnes på vei opp Stornebba i 2015. Foto: Stornebba Opp.

650 høydemeter

Om løypa: Første 800 m går flatt på asfalt/grusvei. Deretter er det 3 km skogsvei til Øvregardsetra (490 moh), med moderat stigning i begynnelsen og brattere etter hvert. Den siste kilometeren går etter merket sti til toppen av Stornebba (650 moh). Samlet lengde 4,8 km med ca. 650 høydemeter.

Løpet har både konkurranseklasse og trim uten tidtaking. Absolutt alle er dermed velkommen til å delta.

Løyperekordholder for kvinner, Live Solheimsdal. Foto: Kari Sandnes.

Gode skussmål til løypa fra Europamester

Løypa har fått gode skussmål fra deltakerne. Blant annet har tidligere europamester Johan Bugge (bilde under) uttrykt at han liker løypa svært godt. Bugge og Live Solheimdal innehar løyperekordene, Solheimdal sin er ferskest, satt i fjor (35.52). Arrangøren frister som før med premie til den som tar rekordene i både dame- og herreklassen. Underlaget er stort sett skogsvei og sti, med litt asfalt og grus i starten. Gjennomsnittlig stigning er ca. 13 %, men enkelte korte partier har godt over 20 % stigning.

Også fin fjelltur for familier

Løypa gir utfordringer til godt trente motbakkeløpere, og er samtidig en fin fjelltur for familier, med god utsikt fra målområdet. Traséen er bred det meste av veien, så her melder arrangøren om plass til langt større løperfelt enn de har hatt så langt.

Fersk europamester Johan Bugge på vei opp Stornebba.
Tidligere europamester Johan Bugge på vei opp Stornebba. Foto: Stornebba Opp.

PÅMELDING VED START KL. 10.00-11.30. Se invitasjon under.

stornebba-opp-2017

Write A Comment