Årets (2017) utgave av Skarbotn Opp er det 5. i rekken og går lørdag 05. august. Med over 200 høydemeter pr. kilometer (tot. 586 hm på tot. 2,4 km) er du garantert skummet surmelk i lår og legger.

Med starten på løpet i Brennvika blir naturopplevelsen omfattende; bokstavelig talt fra fjord til fjells. Her får du utsikt over Leines med øyene utenfor, Brennviksanden og Lofoten. Trimklassen starter før konkurranseklassene, og målgang er i Mømmaurskaret.

Doblet løyperekordpremie

Mat og forfriskninger serveres ved mål, og man kan også få båret opp klær, etc. Les mer på arrangørens hjemmeside. Det ble ikke satt ny løyperekord i fjor (2016), dermed opplyser arrangøren om at premien for ny rekord i år er doblet, dvs på 4000,- kroner.

Fjorårsvinner og løyperekordinnehaver Tesfayohannes Mesfin fra Bodø Friidrettsklubb. Foto: Skarbotn Opp.
Vinner 2015 og løyperekordinnehaver Tesfayohannes Mesfin fra Bodø Friidrettsklubb. Foto: Skarbotn Opp.

I sterk vekst

«Skarbotn opp» er et løp i vekst. I år er arrangøren klar med femte utgave av dette krevende motbakkeløpet som NRK/Ut.no allerede første året ranket blant de 15 mest interessante motbakkeløp i Norge. De siste årene har omtrent 110 deltakere stått på startstreken, over halvparten av disse i trimklassen. Men blant deltakerne har man også sett flere sterke, profilerte løpere i de bratte, Steigenske fjellene. Flere blir sannsynligvis å se også i år.

Overnatting tilbys til de som kommer langveisfra med alt man trenger av fasiliteter til en billig penge. Les mer på arrangørens hjemmesider.

Ruta til Skarbotn opp 2017. Foto: Skarbotn opp.

Pengepremier til de beste

Arrangøren håper og tror på stort oppmøte: Trimmere, konkurranseløpere og sannsynligvis mange tilskuere er med på å skape stemning rundt arrangementet.

Oppmøte og start i Brennvika, ved Brennviksanden.

Start (OBS; nye tider i år) i trimklassen er kl. 12.00 – 13.00, konkurranseklassene kl 14.00 (OBS! Endret fra 13.30). Arrangøren oppfordrer folk til å melde seg på i god tid. Pengepremier i dame- og herreklasse samt gutter- og jenter, og for løyperekord dame-/herreklassen (som nevnt over er denne doblet i år da det ikke ble satt rekorder i fjor (2016)). Gjeldende rekorder er 21:01 for herrer og 25:44 for damer. 

Premieutdelingen skjer ved Skarbua etter at alle er kommet vel i mål.

Premier

Dame- og herreklasse (18+):

  1. premie kr 4000
  2. premie kr 2000
  3. premie kr 1000

Jente- og gutteklasse (13 – 17 år):

  1. premie kr 2000
  2. premie kr 1000
  3. premie kr   500

Løyperekord for både dame- og herreklasse: kr 4000.

Se for øvrig http://skarbotn-opp.webnode.com/ for nærmere informasjon og påmelding.

Write A Comment