Lørdag 24. juni går det 43. minneløpet for «Kaptein Dreyer på stubben«. Den 12 km lange løypetraséen går på godt underlag i flott natur i Sunndalsøra.  Løpet har tre utgaver: Minneløpet 12 km Trim uten tidtaking, barneløpet, 1 km uten tidtaking og Minneløpet 12 km; Aktivklasser og trim med tidtaking.

 

Bildet er en gjenskapelse av Kaptein Dreyer «på stubben».

Løpet har som antydet et historisk sus og er en hyllest til nevnte Nord-Trønderske Kaptein Dreyer som døde 35 år gammel, den 29. april etter 4 dagers sengeleie, ved «slaget ved Trangen», der et svensk regiment ble nedkjempet av en trøndersk bataljon. Les mer om Kaptein Dreyer her.

Nesten 200 deltakere i 2016 og stabilt deltakerantall

Løpet hadde i 2016 ca 200 deltakere, og omtrent samme antall har det vært siden 2013, da løpet ble kortet ned fra 19,5 km. Når det gjelder deltakerne og en hyllest til de bør spesielt to få behørig omtale: Leif Brekken og Sigurd Wermøy har nemlig deltatt på samtlige 42 Kaptein Dreyers Minneløp! En bragd nesten på høyde med kapteinen´s egen. Begge stiler igjen i år – med gjensidig frykt for å la den andre få rekorden alene!

-Løpet passer for alle – de som konkurrerer om bestetidene, og de som kun konkurrerer med seg selv eller kollega/vennekonkurranse. Barneløpet (1 km, inne på verksområdet til Hydro) er en stor begivenhet for mange. Det å være en del av selve Minneløpet (12 km) er et mål for flere og flere. Vi tenker også å ha helårsmerking av løypa, slik at mange kan bruke den igjennom året som en fin trimløype også, forteller primus motor Liv Brevik til Turrenn.net.

Se video av hele løypa her:

Fra 2013 ble løpet som nevnt gjort mer tilgjengelig for flere, ved at langløypa utgår og alle løper traséen på 12 km. Barneløpet på 1 km som går samme dag har også, i følge arrangøren befestet seg som et populært arrangement.

Bildet viser Ebrahim Abdulaziz, regjerende mester i herreklassen, og 3 x vinner av Kaptein Dreyers Minneløp.

Påmelding finner du via forsiden til minneløpet.

Løpet har alltid gått oppover Sunndalen mot Oppdal, og ned igjen på Mælesiden. En har fulgt elva Driva begge veiene, og det meste av løpstraséen har vært på stier og grusveier. Majestetiske fjell gir en flott ramme rundt løpet.

Blant damene er det Ragnhild Nes som peker seg ut med flest seire, med totalt 11 og det samme gjelder for Stein Ivar Børset i herreklassen.

Lykke til!

 

 

 

 

Write A Comment