Lørdag 13. mai er tradisjonell bergensk festdag. Men det dreier seg ikke om fotball eller filharmoni. Det dreier seg om motbakke, svette, familiemønstring – og Løvstakken opp.

Ekte folkefest i Bergen.
Ekte folkefest i Bergen.

Femdobling av deltakelsen siden 2012

Løpet ble arrangert for første gang i 2012 (261 deltakere), men har mangedoblet deltakerantallet siden. I fjor deltok hele 1263 mosjonister! Vestlendinger er nok generelt glad i bratte skrenter og stigninger, men sannsynligvis er det flere grunner til suksessen for dette løpet. Bildene dokumenterer tydelig at dette løpet ser ut til å ha blitt tatt hjertelig i mot av bergenserne. En annen viktig grunn for populariteten kan godt være de gratis fellestreningene som arrangørene gjennomfører før løpet, helt fra februar. Fellesturer for barnefamiliene er også en del av pakken. Dét kan være en sentral grunn til at såpass mange deltar – og stiller opp som publikum og heiagjeng.

Det er egne klasser for mosjon uten, og mosjon med tidtakning, ved siden av konkurranseklassen. For starttider, m.m. se arr.´s hjemmeside.

I Trondheim starter mosjonssesongen med Trønderjogg

Varegg Fleridrett står som arrangør av løpet.

I Løvstakken opp har de tenkt på alle.
I Løvstakken opp har de tenkt på alle.

Blant løpene i Norges Friidrettsforbunds Norgescup i 2014

Full innsats, snart på toppen!
Full innsats, snart på toppen!

Løvstakken opp var også åpningsløp til norgescupen i motbakkeløp i forfjor. Det tyder på god organisering, gjennomføring og profesjonalitet i løpet fra starten av. Løpet har dessuten individuell start i kokurranseklassen, noe som de fleste sannsynligvis foretrekker. Da kommer du inn i din egen rytme fra første løpesteg.

Løvstakken

Løvstakken (477 moh.) forøvrig er et av de syv fjell rundt Bergen, og ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen. Løvstakken er et familiært turterreng året rundt, og noen av severdighetene man kan oppsøke er «Jesus lever-steinen» og Skillingsbollen (kilde: Wikipedia).

Tøff stigningsprosent

Toppen og mål i sikte!
Toppen og mål i sikte!

Løvstakken opp har dessuten en uvanlig bratt løype. Deltakerne skal tilbakelegge 400 stigningsmeter på bare 2 kilometer. Det er det ikke alle motbakkeløp som kan vise til. Noen vil sikkert synes det er for bratt, mens andre liker det akkurat sånn. Bergensere liker tydeligvis en utfordring!

På arrangørens hjemmesider kan en blant annet lese at løyperekordene holdes av; Thorbjørn Ludvigsen: 12.57 (gammel løype) / Stian Øvergaard Aarvik: 13.16 (ny løype) og Kirsten Maraton Melkevik: 16.08 (gammel løype) / Rebacca Hilland: 16.31 (ny løype).

Deltakere i alle aldre med godt humør.
Deltakere i alle aldre med godt humør.

Likevel er ikke dette et løp kun for eliteløperne eller spesielt interesserte. Det er klasser for alle, både barn og mosjonister i tillegg til eliten. Er du påmeldt kan du dessuten gratis delta på foredrag et par dager for løpet. En fin mulighet for nyttige tips og gode historier, vil man tro.

Arrangøren lover dessuten grillmat og vafler til alle deltakere etter løpet, det samme gjelder teknisk t-skjorte og medalje for deltakelse.

Link til påmelding her

PS! Har du deltatt i Løvstakken opp tidligere og vil dele din erfaring med andre? Bruk gjerne kommentarfeltet under.

Write A Comment