Motbakkeløpet Liaåsen Opp ble arrangert første gang 2011, og deltakelsen har vært jevnt stor. I år gjennomføres løpet Lørdag 10. juni, og arrangøren inkluderer også i år eget barneløp på stadion for alle barn mellom 2-10 år, med premier til alle. Dermed ser det ut til at Liaåsen Opp har funnet et format de og deltakerne er fornøyde med.

Fra tidenes første Liaåsen Opp. Niklas Dyrhaug leder an i gruppa og viser det.
Fra tidenes første Liaåsen Opp. Niklas Dyrhaug leder an i gruppa og viser det.

Motbakkeløpet arrangeres rett utenfor Trondheim sentrum, og har et sterkt innslag av alle typer mosjonister og aktive konkurranseutøvere. Man kan delta som barn og voksen, og med eller uten tidtaking. Adkomst, parkering og gjennomføring går knirkefritt etter mange års oppsamlet erfaring.

Løypene

Løypene er 4,6 og 6,8 km lang, for henholdsvis trim, barn/junior og voksen/konkurranse. Løyperekord for 6,8 km-løypa er 26:54 for menn (Glenn Tor Martinsen), og for damene 30:00 av ikke ukjente (i motbakkemiljøet) Anne Nevin. Stigning fra bunn til topp for den lange løypa er i overkant av 300 meter.

Påmelding til arrangementet er åpen frem til 09.06 kl. 21.

Starttidspunkter

Det er Bratsberg I.L. som står for motbakkeløpet og de bruker tidtakerutstyr med chip fra Quicktiming. Det betyr at du får nøyaktig tid på resultatlistene – tiden starter ikke før du krysser selve startlinjen. Arrangøren selv lover mange fine premier til deltakerne. Løpskoordinator for Liaåsen Opp, Erlend Bjerkås forteller at starttidspunktene i år blir 10:30 for barneløpet, 12:00 start Idrettshuset (trim med tid) og 12:45 Start Amundsdalen (konkurranseklassene). Trim uten tid kan starte fra 10:00.

Mer info på løpets hjemmesider.

YOUTUBE – LØPET

YOUTUBE – LØYPA

 

Som nevnt over har undertegnede selv hatt gleden av å delta et par ganger i arrangementet, og jeg synes gjennomføringen bærer preg av både profesjonalitet og svært innsatsfylt og positiv innstilling blant funksjonærene.

PS! Har du deltatt i Liaåsen opp tidligere og vil dele din erfaring med flere? Bruk kommentarfeltet under!

Write A Comment